Notebook討論區 及 外國網購Notebook推介 (64),新手請睇#1-2

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
焊死
出廠前要加
呢代特點 2條slot
垃圾mon

Spec ok
香港版垃圾芒
要靚既2k 165 dcip3去美國買
呢部不了
又改返2條slot?
改返了
呢部仲平過腦場,早幾日睇仲係萬三。
我都好有興趣,點解唔好呀?
QHD 165Hz等到至少六七月左右啦,全球缺貨啊
或者睇下有冇人用用下又嫌棄佢跟著放翻出黎
補充,腦場賣萬三果部應該係I7唔係I5
外國返左貨
想買部gaming laptop打AOE同COH budget大概12000-13000 有無咩推介
比較prefer dell/rog同msi 但聽人話msi散熱唔係咁好
麻煩曬
散熱係睇機型唔係品牌
爬左文+搵咗好耐
Budget $5-6K
想搵R5 5000 + 16GB Ram 文書用
暫時淨係見到得部Vostro 14/15 同牙石vivobook好似啱要求...
我見佢部Vostro有個風口係吹住個mon...
我會合埋部機駁mon用,所以有D擔心長用會有問題
而vivobook個mon 色水好似好差咁
想問仲有冇其他機推介? 我怕睇漏眼
唔該哂
Vostro & Vivobook 色水一樣差,你得6K冇正常mon,一係就買支那機

合埋用乜機都熱啦,唔關風口事
更何況文書機可以有幾熱。。。
我意思係呢個風位,因為如果佢合埋就=封住佢

好多文書機都係咁㗎,冇影響

一係比多1000買教育價fanless M1 MBA,同價最靚mon
一係Gaming 機,不過6K買唔到啲乜
其實預合埋用,駁mon
點解唔買迷你desktop?
好,唔該你
但AMD notebook係得咁少款?
5000系都出左一段日子
因為有2成機會拎出街用
係發佈咗好耐
但5000 U系文書U今個月先出。。。。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞