Notebook討論區 及 外國網購Notebook推介 (64),新手請睇#1-2

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
想問下SSP 黃金/高登有冇邊間買notebbok 比較信得過
感謝
唔係 in stock????
sold by amazon???
想問文書機, 唔打機, <$10000, 唔洗靚mon, 唔洗display card
係咪都仲係首選i7 swift 5?
唔急用既話, 黎緊會唔會有機取代, 又或者等amd機?
thanks.
AMD好過Intel
不過冇咩貨
日森3月已經上左 3060 3070
不過賣q哂喇
等左4日琴晚摧live chat 今日先出,唔知等乜,佢又唔肯答
要買自然會買
唔買既睇到都唔會買吧
出左貨通常應該1星期左右到

老黃刀法精準,一定唔會切賣唔出既垃圾出來
50系個定位係入門/低功耗
市場上有一路都有一堆配1650 (ti) mq但賣得一啲都唔平既 laptop e.g. ux534/535, x13 flow, prestige, summit...
佢哋為輕薄,散熱能力受物理限制,配60系根本發揮唔到
3050 8nm新制程,同熱量效能一定比上代1650進步好多
所以如果準備買配gtx1650既巴打應該真係等等,等出3050版,就算唔買新,舊版都會減價
$20K 應該得 G733 (FHD300/3070) / M16 GU603 (QHD plus/3060),如果有貨的話

GP76就,暫時得3070揀,Overall 差過G733,但叫有16:9 QHD165,散熱都冇G733好,係勝在大機會買到
得個20k都夠擔諗gx703

所以我點解會放733港行轉legion7
laptop係咁
會㗎,同埋另一方面QHD嘅色域、亮度會好過FHD (以上面三部比較的話)
部機係幾好,但抵條毛咩港行貴到傻
新GP76 11系真係冇左type c換左DP1.4

msi 終於黐左線
MSI
部GE76 用左1個半月,個mon同面蓋每次打開都上半部份甩出嚟,入面只係用四條雙面膠紙上下左右貼住。
最後用AA膠貼翻實賣左俾人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞