[硬件撚]討論硬件知識、砌機LIST、解答問題集中帖(269) 睇#1

1001 回覆
1 Like 1 Dislike
岩岩看番我個盒真係要求850w 記左錯68xt 750w自膠
多謝兩位巴打比list 但我對於你地講嘅pl limit一頭霧水唔係好明發生咩事 我google下先
我喺隔離 post 有討論緊, 你可以睇下明唔明佢今代玩緊乜
你唔講我都唔知咩嚟,多謝提醒
btw係咪得11代先出事
唔好俾咁多問list人知啦
到時又屌一輪
目前我知有人問完list買amd
一樣全auto架
我都仲摸緊粒119k點玩
好 我去睇下先但依家3060 /ti 好似好難買 周圍都缺貨如果轉做2060 你地點睇
應該仲難買

因為3060 聲稱鎖bios 唔俾挖礦, 2060 無鎖。
因為我睇法奧好似話有貨可以叫佢砌埋送過嚟我淨係以前砌過一次 手忙腳亂 好驚今次會整爛啲野
有貨就要住先啦,遲啲再換
咁咪俾 $80 佢成set 砌,仲有5年保喎
啱啱 #266 我都放咗條 10k list 出嚟。

等唔等就自己諗,呢啲嘢係
早買早享受,遲買平幾千
遲到幾時先平幾千?
同時過咗 晶片荒& 礦潮

唔好彩嘅去到 2046都唔奇
push
量力而為岩budget就買 等唔到咁多
自己爬文
樓上條3060ti list 唔會買到得 見有貨就好砌啦 再等連2060都無埋
1 x Intel® Core™ i5-11400F
價錢:$1,295

1 x ASRock B560M Pro4/ac Micro-ATX
價錢:$850

1 x ADATA XPG GAMMIX D20 16GB (2 x 8GB) DDR4 3600 Mhz C18
價錢:$710

1 x [砌機優惠]Kingston A2000 1TB PCIe Gen3x4 M.2 2280
價錢:$870

1 x ASUS Dual GeForce RTX™ 2060 OC Edition EVO 6GB GDDR6 (只限砌機)
價錢:$3,750

1 x Antec NeoEco Gold Zen Series 600W 80Plus Gold
價錢:$479

1 x Cooler Master MasterBox NR400 Micro-ATX
價錢:$470

1 x Arctic Liquid Freezer II 240 CPU Cooler
價錢:$799

1 x $80 砌機服務,首30天免費上門收機檢查,五年免費自攜保養。
價錢:$80

總計: $9,303
https://www.faroll.com/customize#MjE5OCwyMjcwLDI1NjQsMjkyOCwzMTkxLDM4NTYsNDA4Niw0MzA2
可以, set SSD 開機 HDD 入到 system 會變 資料碟。
咁你可以過資料走

recovery tools 淨係救軟性壞碟,硬性壞都只係隔離佢 buy time
係, 有心想砌嘅話 張卡同預算差唔多價錢就有咩買咩。
唔建議特登等某一張卡
明白晒 唔該晒各位
搵日得閒試下先
之後3060有貨 我再換都ok? 唔清楚電腦會唔會話support唔到張顯卡
thxxx 之後有貨 我獨立買 再換落去
Budget $6000 純打機 平時打開lol csgo rainbow6
想問下呢個list o唔ok 同埋 AMD chip洗唔洗再額加風扇
1 x (預訂) AMD Ryzen™ 5 3500X
價錢:$1,120

1 x ASUS TUF GAMING B450M-PRO S Micro-ATX
價錢:$799

2 x ADATA XPG GAMMIX D20 (1 x 8GB) DDR4 3200 Mhz C16
價錢:$670

1 x Kingston A2000 500GB PCIe Gen3x4 M.2 2280
價錢:$530

1 x Gigabyte GeForce® GTX 1650 SUPER™ OC 4GB GDDR6 (缺貨)
價錢:$1,399

1 x Thermaltake Smart BM2 550W 80 Plus Bronze TT Premium Edition Semi Modular
價錢:$459

1 x Thermaltake S100 Tempered Glass Micro-ATX - Black (三風扇版本)
價錢:$429

1 x $80 砌機服務,首30天免費上門收機檢查,五年免費自攜保養。
價錢:$80

總計: $5,486
https://www.faroll.com/customize#MjQxOCwyNTg0LDI4NzcsMzMwNCwzNTg3LDM3MTksMzg1MiwzODUy
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞