Samsung Galaxy 集中討論區(128) foldable強勢出擊 白卡(𨶙狗藍們)勿入

1001 回覆
10 Like 8 Dislike
部S21出現左兩個《訊息》
delete唔到
可以點解決?
得大陸版先有更新
第一行果個係samsung
第二行果個係google,應該可以del
照計香港都應該就出
攪掂
唔該晒
有冇d耳機套架?我覺得係外殼材料問題
但我係左耳先咁 右耳又唔知點解冇野
另外有冇人有用Samsung 手機+tablet+galaxy buds+galaxy watch+藍牙WiFi喇叭+windows(galaxy flow)

對比

Apple iPhone +Apple watch +iPad +Mac +HomePod +AirPods體驗如何
Apple生態圈完勝任何Android device
三叔係個Dex mode叫做有啲生產力
淨係airdrop已經屌打Android個nearby share
有用s21 s7 bud+
可以無逢切換 部device media出聲就轉
藍芽喇叭就應該唔support
但samsung sound assistant 可以設定藍牙淨係播某個app 其他app用返電話喇叭播 我幾鍾意呢個function
台灣大陸都更新左 係香港冇
https://m.eprice.com.tw/mobile/talk/4523/5644026/1
原來3部機都可能改晒做8月發佈 9月左右出
仆街,cmhk衝左s21,落到mk支槍啱啱冇貨,明明問左先衝,屌
齊哂Apple嗰邊啲嘢嘅用家表示apple生態圈用到唔想走

Android/非Apple嘢係比較適合想單一件好勁/好多控制權嘅人用
我就係雙修iPhone 11 pro Max + s21ultra
不過主力apple 除咗apple tv齊曬apple嘢

但係手機方面真係s21體驗好好多 所以上嚟問問samsung生態比唔比得上apple
>有用戶在耳朵疼痛、發炎和脫皮後,將耳塞貼在前臂約 3 小時進行測試,結果皮膚在 24 小時內出現紅腫,兩星期後該紅點依然可見

咁都出得街
成功走出apple生態圈路過
主要係覺得Mac唔啱用
始終由細用開windows,順手好多
所以電話轉埋android
買咗s20+愛不釋手
我啱啱見到佢有更新, 唔知有無伏?

連pc應該link to windows好啲,有得操控app+打電話。
我自己就用開join by joaoapps,佢mac, an, linux同windows都有desktop client
喇叭個邊要搞handoff都唔係唔得嘅,amazon買個nfc label跟住set Bixby routine /tasker囉
要上網望下
Quickshare好似黎緊pc都有
quickshare都係唔算快喎可能我用ipad airdrop用得多,感覺有段距離
啱啱去咗cmk訂20+
話乜都無得送
買21系 先有 真係淨機一部
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞