Samsung Galaxy 集中討論區(128) foldable強勢出擊 白卡(𨶙狗藍們)勿入

1001 回覆
10 Like 8 Dislike
全自動
diu 唔知點解正面唔學下支那X2咁
靚好多 如果samsung咁出 實大賣
唔係留返fold4阿嘛
唔hea 做都唔會一月就公佈出到啦。

早幾年就話成個市場鬥出新嘢鬥做得好, 近年好似玩鬥縮, 你今次cut 呢樣我下次跟你先

反而啲大陸廠仲會同你鬥癲試下啲新嘢, 買就唔會買ga la, 但上YouTube 睇下都覺得人地好進取, 特別充電速度同效能真係痴撚線
呢度有冇人見部機花咗就索性裸機
手感真係一流
我唔知係咪Samsung行得太前
今年d野好似零進步咁
唔好講硬件冇乜點變
連軟件野都少喎
對上幾部機係咁
用過裸機真係返唔到轉頭
依家岩岩出左s21u
原廠mon貼仲未花
花到一定程度先撕左佢
S10 Smart octopus增完值但拍卡買野完全冇反應,重新開機都一樣,應該點做好
因為真係開始疊積木咁,冇咩可以發展
但佢似退步緊喎
ultra咪冇退步好多人的確唔用SD
出一大堆機
冇乜新技術之餘好似有堆攞黎陪襯咁
中階機呀? A52啦
高階機呀? S21u啦
弊在ultra冇退步但貴好多呢

我開頭都覺得冇sd card嘅話買內置大容量都ok
但買咗21u之後始終有時會想有個sd slot用下
21都ok,大眾型旗艦
係ok
但spec相對普通又同s20接近
如果隔年換就冇所謂咁
我都覺得依家機海過龍
部部都好似差唔多
但又好似好驚會食住其他款搞到部部啲spec都唔上唔落

同埋死都唔出細過6寸嘅機
你唔好忘記samsung hk已經唔係全部機都有入貨架喇
eg: a52 4g, a72
S21 公司機全新得盒冇單,係咪咩贈品都冇得換
https://m.eprice.com.hk/nb/talk/1142/27904/1/
Galaxy Buds2 傳 7 月發表 四色選擇欠主動消噪

早前有傳聞指 Galaxy Buds2 的內部稱號為 Berry,定價為 100 美元(折合 HK$777)以下,機身設計與 Galaxy Buds+ 相似,但充電盒的體積稍大。Galaxy Buds2 有一個缺點,就是欠缺主動消噪功能,不過這個價位的無線耳機,很多都沒有主動消噪。

雖然有指 Galaxy Buds2 會在 6 月發表,但網站 GalaxyClub 相信它與 Galaxy Z Fold3、Galaxy Z Flip3 一同於 7 月發表的機會較大。

又出退步野
bud live清唔哂貨 換個樣變bud 2
要有單,影埋IMEI
20:9 6.2” 已經好細啦喎
S10e當年都唔係好好賣
始終細機太多comprise
有冇s10巴打最近用唔到Samsung pay 8達通
拍極都冇反應唔知係咪bug
但三叔一年十幾廿個model
搵一兩部試下細機都得掛
唔洗去到12 mini 5.4咁細
但5.8都得掛
5.8” 雙手打字好唔舒服喎
一部啫
三叔出得起
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞