Samsung Galaxy 集中討論區(128) foldable強勢出擊 白卡(𨶙狗藍們)勿入

1001 回覆
10 Like 8 Dislike
有無人用samsung個pwm感覺眼累lcd好多。。。用1080同2k隻眼好花
有時個google map入到去load/search唔到location, 清data之後先正常。
想問下有冇方法解決?
$4898 係上台價?
靚 moon 用防窺貼
鏡頭模組唔用 S21 Ultra,用 S21 就真係好唔吸引啦
再用Ultra鏡頭,會好撚重,好貴
貴唔係問題,唔畀 top spec 人哋揀先係問題
我覺得foldable係要show off 多過 top spec
Why not both?
我反而想要一部起碼7吋mon非摺機
Playstore有dc調光app,好似話oled係低亮度先pwm? 較高啲亮度可能有幫助
反正佢都準備出fold light,索性就fold 3, fold 3+, fold 3 ultra好過啦。ultra比翻啲top鏡人地買
我都係呀,Sony 死都唔出
samsung全撚部高階
全部全段pwm
tablet?
Tab鏡頭太廢
7 吋 21:9「電話」pls
以前出過部 8 吋 16:10,嗰啲就太大
想問下a52點解會叫做孝子機
想襯母親節幫老母換機(佢仲用梗note 8)
平時主要睇下youtube, 新聞,打下麻雀
想要個mon 靚啲smooth啲,影相唔好太差
同埋想唔好用1,2年就勁lag
A52夠唔夠做
預6000左右,但如果a52夠做就可以慳返啲
其實好似冇乜話特價過
最抵應該係買機果陣買埋錶-500蚊
好似係
如果foldable摺埋有20:9 $6.7-6.9吋,攤開有16:9 8-8.5吋就好 而家大機唔夠大,摺機ratio又戇鳩鳩咁
A52除咗相機同120hz之外對比note 8都冇乜升級 但要求唔大A52係ok嘅 想做孝子唔嫌mon細少少就s21
超認同大機唔夠大
其實 6.9 吋 20:9 真係唔算大
而家買watch 3就太尷尬啦 一係就平買active 2,除左spo2 同旋轉表冠外,兩對野硬件軟件係完全無分別,價錢差勁多
Watch 4 都就出,傳聞會有大改版,換翻wear OS + 有血糖偵測,到時app同功能都豐富啲
ultra 個鏡咁長,fold 用完10cm厚咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞