Samsung Galaxy 集中討論區(128) foldable強勢出擊 白卡(𨶙狗藍們)勿入

1001 回覆
10 Like 8 Dislike
Buds pro 又有update ls
3千8買S20 FE點睇
buds +係咩事,一樣setting...駁iphone ipad pro音質好過s20勁多

駁samsung 電視又連唔到

部samsung電視駁airplay 2同hdmi基本完全取代到apple tv, 但自己smart view 又竟然load得勁差

究竟部電視係samsung定apple....逆優化
第1點見過人講,但佢係buds pro 配 s20

buds pro 配s21(eq開左低音增強)
同iPad pro 聽落差唔多
我調番轉
airpods pro配s21u好聲過配iPhone 12pro
s20聽落音質好差
rom又少
好想即刻換x5ii....
但x5影相好差,下下要執
第一點呢,因為唔同codec會有唔同bitrate & frequency response可能有小分別,你可以開developer option/ poweramp試下強制轉codec做aac/sbc睇下岩唔岩你口味
Scalable codec上限多aac成一倍,正路黎講應該只會更好聽
換Xperia 1 iii
不過香港sony啲更新真係

IPSS
budspro 如果唔用samsung電話係咪冇得用主動降噪, 我用sony嘅話開唔開到
換S21囉
開到,你裝galaxy wearable咪得
用joox聽無損可以點調個codec
無sd不了
開左developer option跟住force aac/sbc試下
BTW 支那joox
我朋友買咗對budspro, 唔知點解開唔到主動降噪 ,一開嗰陣佢話叫你帶兩隻耳機先可以開 但明明帶住曬兩隻聽歌嗰兩邊都有聲。 我自己嗰對就冇事發生好正常
s20無得轉
有無人有用active2 平時你地會成日用啲乜野function
試下factory reset再pair過,唔得嘅話可能sensor有問題,偵測唔到一邊
影埋部flip把撚咩
我用緊S20+配mtw2音質好滿意
睡眠偵測鬧鐘,識得分析你睡眠周期然後係你最接近起身時候嘅淺眠期震醒你,唔洗嘈到人。
另外仲有cam,連手機背跟住當反轉屏用

Shealth, Outlook, reminder, 計時器, samsung pay都常用嘅
有無八達通?
戒左8仔啦 真係有需要咪買條8仔錶帶
SORRY
想問下買孝子機
A71 好定 A52 5G好?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞