Samsung Galaxy 集中討論區(128) foldable強勢出擊 白卡(𨶙狗藍們)勿入

1001 回覆
10 Like 8 Dislike
咁an 機唔係只係得三星, 三星咁玩未睇下最尾銷量點姐

但ios 既世界係得apple, 啲人一轉出黎真係要犧牲好大, 可以話佢咁真係成功cool 住批用家。不過佢notebook 市場完全唔敢咁玩, 平板同電話就真係基本上佢玩撚哂
巴打攞機個陣有無送充電板按摩槍
可能我ipad air2>tab s7
$4999有埋筆抵玩
最近 DC 肥花放左,全新4舊水多d,唔駛唸自用,buds+音質真係好唔掂,呢個 review 完全講中晒我想表達既野

https://www.whathifi.com/reviews/samsung-galaxy-buds-plus

"The problem is that, dynamically, the Samsung Galaxy Buds Plus fall rather flat. The presentation lacks enthusiasm, and that leaves you feeling rather indifferent about the sound. It’s actually a mixture of dynamic flaws, sloppy timing and a lack of detail. The headphones never really convince you they’re able to get in the groove of the track."
我唔會自用呀,我一心都係諗住賣
我自己本來用iphone,用落覺得幾好用,不過就覺得換咗同冇換冇咩分别。相反用咗s10 2年我都仲覺得好有新鮮感,好似好多嘢玩咁

其實成日都覺得唔想搞咪用iphone,貪新鮮就應該不了。

另外到而家最接受唔到ios嘅係YouTube app唔support pip,反而要用safari as a workaround,感覺有啲似咁貴買部機返嚟,要我就部機,而唔係部機就我
完全同意 iphone個返回真係on99 係曬左邊 我用開右手用到手痛

仲有兩個大問題 iphone max 6.7 inch太重 降落6.1 inch又太細 s21u雖然都係重但我可以選擇s21+ 6.7 inch都算大機

max咁重加埋個返回手勢同垂直邊框真係想死

前iphone x , xs max用家
我buds 同 buds+都有
聽下youtube 冇投訴
細粒又算戴得舒服
Codec 就要搭三星機先有Scalable Codec用

如果同1000xm3 或其他有圈鐵加勁codec 比唔夠抽係合理
早幾日入手 S7+
用落反應幾爽手
支筆算 ok
唔好意思
上網比錢, 咁係拎機個陣先講要做 trade in?
sor 攪錯左
原來收機係 Samsung 分開做
thanks
用緊a71
宜家公司價買s21+ 6800
我見 買佢trade in 多800蚊 八達通500蚊 個耳機我當450放 個按摩槍200蚊放 渣打6%回贈
計埋補3200 幾心動

但部a71又無病無痛,純粹鐘意佢隻紫色而換機又唔值

有無清可以俾意見?
部s10 都唔知咩事最近成日 load空氣, 要 reboot先得
想睇幾多電都要拉落嚟
A71升s21+全面升級啦 我覺得可以狗衝
可惜班idog寧願做狗都不願面對
冇back gesture同always on display
我個人接受唔到
佢地用落係習慣,你睇下3年部機都差不多樣都換就知
samsung今年d機做咁咁跌
應該話咁多promotion 去吸引
正常, 個定價開到咁高一黎點樣夠大陸台灣機打, 二黎又左cut 右cut 印像唔好

經濟環境又唔係好, 出面批代理細鋪為去貨都自己減價啦

4g機上5g機
影相升級
保證4年更新
Chipset升級
1年後換S22個時個回收價分分鐘仲keep到3000+
吓 仲book咗今日陣間諗住去換
佢仲send email叫人去換 咪白行一轉

想打去問清楚又冇人聽
我禮拜一上去換黑pro黎,都係貼住話冇貨(可登記有貨再通知),去到櫃檯原來有得換(限黑色)
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞