Samsung Galaxy 集中討論區(128) foldable強勢出擊 白卡(𨶙狗藍們)勿入

1001 回覆
10 Like 8 Dislike
之前聽講過話Samsung同Qualcomm簽過協議定唔知因為網絡問題有啲地區一定要用SD 你地肯定香港有AMD exynos 用?
出面又世界大戰
都得 google search one ui 3.1 battery mode 120

我用緊fold 2 96hz + 70% cpu 真核電
來來去去都係嘈嘈嗰啲嘢

只能夠話platform問題
Android廠嘅最大對手係其他Android廠
唔係Apple
唔肯定架,你將緊CDMA專利呀嘛,無記錯香港其實已經無邊間唔係行緊gcm,美國都係得一間電訊商行cdma,呢啲中世紀嘅通訊格式,被徹底淘汰係時間問題姐
但講又咁講,都賣左差唔多10年,高通對慳電技術嘅耕耘應該一早超左ATI
相反amd祖傳能耗問題,要靠製程先險勝到nvidia rdna嘅核心技術係dual compute unit,但目前rdna2講緊係3.7watt per CU,唔知amd可以點搞。
amd同三叔呢兩間過往都唔擅長能耗+多bug ,一齊搞嘅gpu真係要睇定啲先。
啲ifan狗真係好柒 成日打飛機
你話m1勁 冇嘢好講
影相都可以打飛機
你永遠叫不醒裝睡的人
本身原意係想講部野岩巴打口味
8.01吋內 mon
6.52吋外mon
4喇叭
旗艦(新)鏡頭
核電

冇期待小米出品既野會好
只係想話佢行個方向係巴打想要既野
如果呢d野套返落samsung到成件事就唔同晒
例如靚mon靚鏡頭變返完全體
但最頂癮係一開波講iPhone影相靚過Android係呢度用緊Note 10嘅巴打
只信大型盲測結果 mkbhd同小白嘅測試,高下立見啦話
iPhone係得拍片叫勁(色水正常)
個ultrawide一路都好一般,一去到夜晚就泛綠
s8 咪5.8寸
同定位比 s21係camera spec好過iphone12
Iphone12連長焦都冇

但係人地又有deep fusion
samsung個調教又鮮豔啲 又有AI場景
好難話邊個好
只可以話兩個都好好 算top level
今日係我同s21相處嘅第30日
終於滿月喇
無啦啦wtsapp啲media唔見哂
要重裝restore
不了
其實samsung tab好唔好
有冇巴打用緊s10而最近用唔到smart octopus,想知點解決
點會冇
講緊新機嘛
得tab s7+(個mon)買得過
其餘都好一般
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞