Samsung Galaxy 集中討論區(128) foldable強勢出擊 白卡(𨶙狗藍們)勿入

1001 回覆
10 Like 8 Dislike
s10依家係咪
之前忍住smartone 21 粉色256,但今次真係忍唔住衝左21 灰128

$4898-500(8仔)-800(trade 垃圾)-195(red card)=$3403
可以直接左右拉切換app 同埋頂起browser 啲工具列就手啲
20fe 128仲平過A52 256
咁抵
有現貨可以即刻攞?
開始覺得三星啲平價機好識用噱頭來遮掩啲大缺點
得罪講句
就算用s21細mon機 如果睇落720同1080一樣
一係ching平時習慣拎好遠睇電話
一係視力出咗事 建議快啲去check下
姐係120Hz版 A90 5G mkII
咁買返A90 5G仲好 2000出頭
仲好,一次過試曬d新野,
求其一樣奶嘢都炒車
最好有幾多出幾多新
咁部s23就可靠得多
都真係幾遠,近睇多年視力差左
你慢慢就明

1080p近睇係sharp 到界眼
佢有o記個防震就真係逆天
加埋夜視
點解可以red嘅?可以上網俾錢再去trade? 我以為一定要門市做哂
好似吸引過fold 3
有冇人有用watch 3?覺得好唔好用
最近想買隻錶做下運動平時又用得
真心 視力好影響生活質素
我輕微散光近視去poly驗度數出去配副好鏡
睇嘢有返立體感 啲色都sharp咗
對電腦或者mon都無咁易攰
身體健康係好撚緊要
未拎,不過即時收到message 可以拎得
一定係網上比曬錢先嫁
我本來唔使戴眼鏡無散光近視
咩新科技都塞哂落下一代
- 有連續變焦模組既話,下一代鏡頭bump 會細返好多
起碼以後應該會變返三鏡,好似罪大xperia 1 mkiii

- 屏下鏡頭應該都唔會炒車,今年fold 3係第一代
下年已經係第二代

- AMD 點都應該好過arm mali gpu 唔怕炒車

不過要睇下22U主鏡係咪落返50MP先
如果再上150/180MP 應該真係大伏
拍片一定又係垃圾
有連續模組,應該可以一鏡搞掂?
其實睇流出唔覺fold3吸引
無可能。 要平均到sharpness同大細 , 技術太難做
廣角同普通鏡多數都打返散 自己一個鏡頭
係telelens 先做optical zoom lens
咁樣簡單好多,成像亦好好多同細好多
我估*** 應該都係3x - 7.5x咁上下算
應該唔會去返10x咁進取

好似罪大xperia 1 iii咁(3-4.4x)
其實xperia 1 iii已經做左
佢自己後來話其實係做到3-4.4x
不過佢自己鎖左剩係比人用3/4.4x
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞