【完結】進擊的巨人 後續集中討論 (2)

738 回覆
11 Like 9 Dislike
團長
前面真係好神
變咗巨人死忠
唉 我何嘗唔係結局岩岩出個陣頹到新番都冇心機睇 咩vivy 不存在戰區睇左幾集就放翻低

不過lihkg d風氣真係頂唔順郁d就踩到地底泥咁 結局係有好多問題 甚至馬後炮d講地鳴篇已經有一路跌緊水準 但我個人依然覺得巨人係=神作

就算其他人覺得唔係都絕對唔係一句爛尾同我不知道就可以概括巨人故事 或者係我真心膠啦
加頁都冇人討論
傻閪 巨人邊個篇章都唔會及唔上鬼滅啦
要傾嘅上個月已經傾曬
やりかったかんだ… どうしても…
オレが自由だ!
https://twitter.com/km__1018/status/1292797241048985612/photo/1
成堆人睇唔明就亂批評,當然結局好多野都無解,係失望。但點都唔應該比人踩到地底泥
仲要話低lv過鬼滅
盲反
又唔係既 都有好多人愛之深 責之切只係好多人真係睇到頹 正如第4季mappa交左60分作品依然要比人屌 咁係因為呢套係巨人 結局反應都係一樣 因為係巨人既結局
老實,係我心中巨人真係120分作文,結局得6,70分。啲人就講到好似全套野都再無價值咁。又亂用張memes圖
最好笑係有人走去同啲巨人haters/動物台假膠懺悔賤種到
咪就係 仲要賴係代表哂其他人咁去懺悔 屌你老母企撚開啲啦 日撚日創狗創狗 做免費仔睇撚左10年盜版漫畫都好意思叫自己fans 我自己就肯定咁講 巨人係我心目中就係神作
https://youtu.be/NtQ99NVDnqg

推薦大家睇下依個Youtuber既Channel 我認為佢點評巨人結局好到位 特別係對個句 我不知道 詮釋得好好 佢係代入角色去解讀 我都認同結局既篇幅係不足
相比之下班hater 自己睇唔明就起哂弶咁 咩角色崩壞 反而令我覺得佢地根本唔了解個角色 一尾將巨人踩到地底泥

睇完你就會明一個從事藝術相關行業既點評人對於作品既解讀係幾咁有內涵同營養

另外佢仲有條片係講巨人動畫/漫畫比較 有重新剪接過部分第四季既畫面 一樣係好精彩 同埋佢其他講解漫畫既片都值得睇下 我認為佢既專業點評有說服力得多
成撚日講咩結局前不停笑鬼滅之類 我就冇撚笑過既 根本講依啲野既都係同一班賤種 神又係你鬼又係你 見巨人紅就跟風 巨人個結局一符合自己預期就立即轉軚笑鳩其他支持巨人既人 驚死人地會批鬥自己就先發制人
從來冇人質疑過1-123唔係神作
不嬲都係話地鳴篇衰收尾仲要拉低埋前面劇情既合理性

套野結局左兩個月
如果我係hater有冇咁得閒係呢個版玩咁耐
就係中意套野先至會鬧,唔係作者畫咩我都會照吞落肚

鬼滅係四平八穩,冇期待就冇失望
但巨人係差一步上神壇一野跌落深淵
不過都係嗰句唔排除創哥待登咁畫
結局係失望嘅,但係直到132我都覺得神諫山都話去到最後階段未必有能力畫度…無計啦重温前面覺得好睇嘅咪得
地鳴篇我只係覺得130同131還可以
126話成班avenger叫萊納起身同阿妮食pizza無啦啦加入救世小隊我覺得係劇情崩壞既開始
的確個結局係失望但係我心目中佢仲係no1 唔會係地底泥先
其實係前後反差太大
巨人前面真心神 我依然好鐘意呢套野
佢比我嘅驚喜同反思真係好多
變咗死忠
點都好過鬼滅多多聲
大家都係唔抵明明可以上神枱嘅作品爛尾先會咁
但係踩成地底泥/垃圾係唔合理
救世小隊都幾唔合理
明明都冇一個理由要反地嗚
仲要同馬萊合作反艾倫
憑阿明以前嘅智商其實明明可以推斷艾倫想點
其實寫柒阿明都冇咩意思

但係艾倫嘅目的同唸法都交代得唔清楚
其實話地鳴篇爛 =/= 踩成地底泥
而作為巨人粉我都理解點解個結局會比外人群嘲
結局失望前後劇情bug係事實

批評咪接受,冇人要否定佢1-123話神同鋪墊好好
忠粉唔等於要盲撐
唯有坐等同人結局執番好佢
我都理解巨人地嗚篇嘅不足
唔會盲撐
但係如果踩成垃圾我就覺得唔合理
都話冇踩成垃圾
我意思只係話鬼滅結局平穩落地而巨人做唔到
如果我表達唔好咁sor
我冇話係你
I mean其他動漫台嘅人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞