【完結】進擊的巨人 後續集中討論 (2)

738 回覆
11 Like 9 Dislike
現家兩派嘅爭論就似係:
Laurel派:我聽到嘅係Laurel
Yanny派:傻閪,我聽到嘅係Yanny
Laurel派:你就傻閪,我聽到嘅係Laurel
Yanny派:我都話係Yanny
Laurel派:我都話係Laurel囉
Sorry啊,其實係我讀得唔清楚
某一清潔用品標榜可以去除99%嘅病毒,但原來阻止唔到武漢肺炎,惹起眾人爭議,
A:又話可以去除到所有病毒嘅
B:傻閪,佢都淨係話99%
A:你就傻閪,佢又話可以去除到所有病毒嘅
然後A同B就互屌老母,廠商就因為造成社會混亂道歉
雖然係B啱,但其實嗰個statement有誤導成分,容易起誤會,所以廠商可以表達得更好
其實我覺得話佢叫隻巨人去老母嗰度係完全多咗
呢個位完全係畫蛇添足,希望創哥會刪咗嗰一頁
本身戴娜話會揾艾倫老豆大家都以為有含意, 點知原來係無
其實本身呼應返變巨人之前話啲咩一定會搵到佢,成件事係幾浪漫既,但係真係唔撚明點解要加嗰一個格仔
刪多數唔會㗎喇
不過呢段真係冇咩必要,亦都搞到始袓個能力又吹太大
正常人邊估到99%會FF成100%, 或者直程唔識睇唔識分
係連登唔夠蠢係罪
成個結局最唔撚鍾意就係嗰個位
有聽過嘅解讀,就係個悲劇性
艾撚主動殺老母,或者放過廢托變相殺咗老母
完成個close loop,逼自己行呢條路,所以艾撚一直追尋自由卻係最不自由
又唔可以咁講,Armin嗰句加埋佢嘅神情,其實比我呢個例子含糊得多。
作者嘅用意係「艾連的手段是最下等、最惡劣的,而阿爾敏並不是在肯定這種手段。從結果上來看,阿爾敏是這場大屠殺的受益者,雖然阿爾敏無法理解和艾連的這場最終告別,但還是想用〝謝謝你〞(為我們)做殺戮者”這句話來表明自己也是艾連的共犯,想以此來靠近艾連一點」,但佢確實表達得唔係幾好,不過rearrange佢嗰個句子就已經可以
其實睇埋前文後理正常人已經理解到
如果真係咁就唔會有艾倫三人組出世. 正如無文革香港就無左一堆人出世(包括...).
真係唔係幾接受到呢個結局
希望呢個位可以執下,同埋講吓點解米卡沙會頭痛
傷害讀者
其實點解要咁care覺得巨人神既人,仲標籤埋黨派,但自己d留言仲多過人地
差唔多成個月無入過黎,原來仲屌緊所謂神作黨
其實你係咪小學生?睇漫畫都可以睇到分黨派,撩交鬧
玩返進擊的巨人遊戲,去到女巨人係森林同調查兵團打,始終都好難釋懷,阿尼殺晒利維班,結果就係無後果,仲走去做和平使者返去帕島,真係虧佢有面
因為兵短真愛係團長
其他人WFC
隻驚好撚垃圾 成撚日高輸出就慢動作 , 仲要冇得關閉 ,慢動作 搞到隻驚唔暢順 我想秒完即去斬下一個呀 慢乜撚野動作 ,伏驚
就快過咗一個月
都未接受到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞