【完結】進擊的巨人 後續集中討論 (2)

738 回覆
11 Like 9 Dislike
所以由情報出嚟嗰刻我都係保持距離 一日未出一日太多變數 唔應該聽咗情報就開始評論話點點點
點樣帕島有損失但仲係到? 出到 13 隻 B-2 轟炸機 會剩係打爆 Shiganshina 就算?
個plot比講談社騎劫左變左愛情友情大晒

連final panel都變左一細格畫比你當交數
背後可能成個劇本大改過本身唔係咁
講多句如果艾倫既目標本身只係104既話就應該用吉克個計劃啦

地鳴路線:死薩莎
吉克路線:十三年後死女王

兩個計劃根本都係要犧牲一個104咁做咩要搞咁多野都未計馬萊/耶格爾派搞事既時候104本身就有機會戰死或者飲左紅酒

所以你同我講139呢個結局編輯冇比壓力我點都唔信,啲邏輯漏洞根本解釋唔到,仲未計123、130、131艾倫自己都話要滅世
打完變廢墟唔等於全個島毀滅嘅日本比人落埋核彈都未滅亡,可能打完帕島投降呢
做唔到咁你收走巨人之力把撚啊
冇左巨人之力注定係死路
拎走島上最強既武器 等佢地自生自滅
佢終結唔到唔緊要 唔知點發展都唔緊要
咁咪留比島上既人甚至再下一代去決定
你死賤種艾撚有咩資格禁止下一代去選擇用地鳴?
咁佛里茲王就有咩資格困住艾族係佢所謂既樂園先
咪就係憑佢有始祖巨人既能力囉
你唔順既你都可以搶番始祖架
如果佢一開始就講清楚呢個計劃
根本就唔會有葉卡派
唔止中央勢力 連弗洛克呢班愛國派都一定會搶返始組

如果佢係靠自己一個人去做呢個傻閪假地鳴
我最多覺得佢仆街又on9
但佢仲呃左成個葉卡派去無謂咁送死
呃撚左成個國家 到頭來得佢一個人有資格選擇
正一陷家剷黎
軍國主義抬頭都係因為艾倫條撚樣咋
講到帕島自己攞嚟完全唔關艾倫事咁
死人淋樓就入剩低既艾族人數
艾撚賭完大細就拍下囉友就係咁先
本身艾撚自爆計劃前
我好撚憎啊明 極端理想主義者兼殺同胞

但當時我睇完結局艾撚之後
完全係比唔到反應
Ntr米卡沙既同人誌將會全面進場
日本冇放任廣島長崎變廢墟喎

完全放棄 Shiganshina 即係至少帕島政府對敵軍已無還擊之力,好似當年被踢爆 Wall Maria 咁
所以係咪作者想講 你唔比我 131 滅哂 100% 咁之後咪比人滅翻
123 打錯
你可以加頁 第二頁
有手帶既係佢 + 佢仲獻緊花

除非係佢個女
其實有無可能滅到100%幾萬巨人好難覆蓋全球,總有殘存人類有方法避到,除非真係玩爛島外全部生態系統等佢地瘟疫饑荒滅絕
改變唔到艾倫搞咁多野係為左俾Ymir睇Mikasa呢個事實
滅唔滅得哂唔係最重要既考慮
有戴圍巾喎

之後個老女人隻手有纏繃帶
牙創

Guardians of the Galaxy ending
將全部人連埋帕島一齊殺哂咪終結所有仇恨
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞