【完結】進擊的巨人 後續集中討論 (2)

738 回覆
11 Like 9 Dislike
真係好型起碼講嘅野似番佢會講嘅
有同人未
出左part 1啦
你去search樓上講嗰個twitter account可以搵到
根本覺得整明妮淨係為咗俾個理由女巨人去最終戰
艾倫
即係有fanmade結局?
樓上巴打po個網址有part 1
感謝
留名等睇
出咗喇
喺twitter度
明妮線、將軍家家紋、Falco望天(動畫版獨有)呢三個形同虛設
家紋去到呢度已經冇作用啦

有冇地方可以睇番第3季PART 2..
痴線
個同人正到咁
139衰到逼晒啲分析師畫師出黎重畫個結局
組左個三十幾人既團隊,根據之前一個fan theory寫劇本
請教吓有冇個Fan theroy個post睇吓?
邊個theory?
https://www.reddit.com/r/titanfolk/comments/ial5vr/requiem_der_morgenrotte_possible_meanings_behind/?utm_source=share&utm_medium=ios_app&utm_name=iossmf

曉之鎮魂歌,歐美讀者間其中一個最出名既fan theory
Reddit有英文解說,你都可以係youtube搵akatsuki no requiem theory

來源係巨人第三季ED1既PV
因為讀者根據之前OP1 OP2既經驗,Linked Horizon唔多唔少都會係諫山度知道往後故事走向先填詞,而呢首歌既PV極抽象仲有好多巨人元素,所以衍生呢個理論
講定咗用呢個?
初頭又叫人pm idea畀佢
個fan project就已經叫AOTnoRequiem
肯定係行鎮魂曲路線啊
PM idea係細節上,大方向應該唔會變
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞