True Wireless真無線耳機討論(53)

1001 回覆
17 Like 2 Dislike
銅鑼灣/灣仔有無邊間鋪頭有多d tws 耳機可以試?
咁...我啫係要買咩?
mtw2 吹到咁大

但係都輸平價有線shure215 9班

真無線技術幾時先可以同有線睇齊
想問下各位,如果我想兩邊都可以單邊使用,有冇介紹

宜家手持e8 1.0 br sony wh1000xm2

Sony 就搭車用,e8多數都係喺公司用,但係就一定要戴右邊,左邊唔可以自己一隻出聲。所以想搵對可以單邊獨立運作嘅耳機
e8 3.0
有無人試過tribit flybuds c1
tribit d 無線喇叭就幾好,唔知耳機點
https://youtu.be/FWQVrVsBYuw
TWS邊有可能會追到有線
買TWS就係俾錢買方便
佢個方向而家都係研究連接再穩定D 舊電再用長D
音色呢D叫可以接受就算
有線耳機 真係有追求果班仲要唔同線 唔同耳擴 唔同DAP
TWS最多咪換下唔同牌子耳膠耳棉
我覺得mtw2 d聲同airpods 差唔多
係咪我問題
E8配cp100, 唔好配cp360
galaxy buds pro行貨係唔係到到都冇平?
mtw2冇超級勁,但一d都唔差wo..普通出街聽真係完全取代到有線

尋日起左試佢同Aviot bd21j 最後揀左佢
點解
個人喜好

見減價忍唔住買左75T active 有咩要注意
唔睇價錢 買邊隻好
但係se215好多年前㗎啦喎
差唔多十年都有
本身兩樣野有唔同方向性
追唔上既野就係追唔上
有線耳機唔駛入面擺粒電池 唔駛擺晶片
仲要計埋藍牙傳輸呢
但係睇返十年前嘅電話同今日嘅電話
科技係會有進步㗎嘛,雖然我都知tws都係近兩三年先有成熟產品,但係同返十年前嘅有線比都輸就可惜咗啲囉
真無線丫 你淨係拎音質一項嚟比?咁不如話真無線要用電 有線耳筒永遠唔使用電嚟比,仲有呀 電話 比起nokia8250個年代個電量都係咁垃圾囉
你望番呢幾年大廠出既TWS成品
MTW1 Gemini yamaha以至再早期既sony
都出現過唔同問題(走電,連接) 搞到要回收就明
音色音質而家仲未係主要追求
如果我係用依家嘅tws同依家嘅有線比,咁你係無講錯嘅
唔爭論,大家有唔同睇法
連接係重要嘅,亦都係tws其中一個要重視嘅位
但係走電我覺得係設計失誤
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞