True Wireless真無線耳機討論(53)

1001 回覆
17 Like 2 Dislike
MTW2 出面個位細粒好多
我覺得佢呢個款其實似鐵三角出多過似sony
如果加budget到below 2500呢?
2k左右真係睇口味,或者有冇咩功能想行先,例如要最好anc就試試bose qc咁,呢個價啲機唔會差得去邊
我著重音質多d...
devialet gemini,音質方面絕對無投訴
中意高音就e8 3.0,中意orchestra 就mtw2,中正就gemini/buds+
有冇邊隻TWS 可以做到 Momentum 3 wireless 耳牛咁舒服嘅聲手上有falcon 1, n6 mini, bd21j 都係覺得爭感啲
唔買返mtw2?
Mtw2
聽過 感覺仲唔夠n6 mini舒服
75/85 la if sport
有無人左右耳用緊唔同大細耳膠?

隻Bose QC Earbuds 左耳耳膠用S幾舒服,右耳用S有d 壓住耳仔唔舒服,轉用M反而好d, 但就變咗左右2邊重量唔平衡咁
搭單問 有冇Ching qc earbuds 轉耳綿
想知效果如何
居然
利申兩個都有
冷門
sp800n
人唔係左右兩邊完美一樣
eg. 高低眉 大細眼 大細波
所以兩邊耳差少少size係正常
係啊 隻N6 mini 除咗高音嘅人聲有少少刺之外 其它冇投訴 無論係聽聲定係戴
自己用spinfit膠可以兩邊都用m
但用綿要左耳s右耳m
想問師兄邊到有得買?
日本amazon有
降噪一般係講用耳機聽的時候, 降低/減去外來背景的噪音
以office 為例, 如果我用跟耳機聽歌, 降噪應該係幫我減走背景例如隔離位講電話, keyboard聲, printer 的聲

如果係用黎通話就係另一回事,
一般的通話係收音再傳俾對方, 當然更好的設計就係降低背景聲之餘, 要收得你把聲夠清, 咁對方就聽得更清

至於錄聲紋其實無必要, 一來講個個人把聲係個咪, 唔係係背景
唔會係背景降噪而降走講野把聲, 所以唔需要錄聲紋黎運算
二來要錄聲紋儲低係耳機, 即係隻耳機要有咁ge效果要跟人, 仲要搵個memory 記低把聲
三來如果真係為左要放番大講野把聲, 收音的時候已經有收音把聲, 直接放大就可以, 唔需要預錄聲紋再分辨再運算再放大
越多運算要做, 隻耳機就越大, 亦都越食電

係 基本上得日本amazon 同 台灣有賣
最簡單就係上amazon 買

試咗幾日 冇咩問題 係個降噪弱啲
點解會諗65t
平掛 同埋我見好多ching 都推
係都75T啦, 65T上上代產品黎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞