True Wireless真無線耳機討論(53)

1001 回覆
17 Like 2 Dislike
n10 pro有連接問題 唔知宜家解決左未
同埋個盒真係好大 個形又勁唔好
木耳聽後感
鍾意歐美歌鍾意bass嘅會啱聽,不過差過佢club pro plus
中頻好明顯比較後
但唔知較咗eq會唔會好大改變
如果千頭同千五差啲啲會揀club pro plus

不過而家xm3都差唔多價位,唔介意通話質素差啲嘅不妨試埋比較下,始終xm3呢個價都好抵玩

利申最後揀咗aviot,自己鍾意人聲多啲
有個日本仔錄左唔同 TWS 既聲做比較
雖然同自己真聽有分別但都可以做過參考

Mw08 ,noble falcon pro 同 momentum
真係靚聲,可惜未有 Gemini
到底訂Gemini定買MW08好
邊度會有多d tws耳機試?
Gemini之前個啲問題依家解決晒未
想問下85t 好定75t active 好
分別大唔大
Gemini 👍🏻
同問,依家見active 75減到千頭又好似幾抵玩
75size 好好... 85好似左粒左好多
純講音質加connection 邊個好
定其實差唔太多?
差唔太多, 所以睇你鍾意邊隻嘅設計/size
音色唔講啦 起碼個anc有效先啦
Budget1500內 考慮緊jabra85t, jbl live free, sony xm3
有冇巴打可以比下意見
主要用黎同人Voice / 聽YT直播
環境算嘈。

Budget 1-2k 多啲都無問題
聽歌無乜要求

求心水
最簡單咪Airpods pro
但同價黎講唔係有更多好選擇咩?
通話佢係數一數二好
聲又冇乜signature正正常常咪啱音質冇乜要求
續航力好似唔夠長?有無續航都唔差既推薦?
通話數一數二好真係世界笑話 你有無入過去airpods pro 嘅苦主區
Office內收音就數一數二嘅,一嘈就咪洗旨意對面聽到野 通話降噪算法差過airpods 2唔少
盲追咗ckr70tw用落幾好 正常流行歌取向
hand free 咪都幾清晰
係連notebook 要重裝 driver 先搞得掂

聽日搭車再試
熄左ANC 會好少少 (反正都廢左), 而且pro 通話真係一般般
唔用anc 不如買airpods, 至少通話好先
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞