移民台灣門檻|今年內取消一年居留可定居入籍

789 回覆
719 Like 8 Dislike
乜佢哋會怕?一年不知幾多支那人批到入藉台灣
沈旭暉重要俾陸委會當神咁拜
無戶籍國民強大了

自己睇,如果個個呢種做法,不出兩年全世界都收緊返
你就無腦 果個樓主咪係果啲一年居留攞身分之後拍拍羅友走人嘅醒目仔囉?佢有撚係台灣就業?專業移民係suppose你用你嘅專業去台灣做嘢㗎
年輕人大曬呀?你賺夠錢返返去用人哋健保果陣咪老囉?
三個女仔裸辭去台灣
https://lih.kg/2373923
會員編號:#199670

會員名稱:香港樂迷已死

註冊日期:2018/8/10

https://bit.ly/lihkg_on9_list

小心此人 ⚠️

拎「手足」兩個字嚟玩,乜人都叫手足,想膠化同路人,令人逐漸對此字眼出現厭惡情緒。

上述資料更新日期:2021/4/18 22:20:37

P.S. 呢個唔係五毛 LIST,係戇鳩 LIST,可以畀大家認識到比較特別嘅會員
唔好講呢啲啦
老野唔係貪佢福利好會過去咩
佢就喺嗰個post 樓主既護主犬
我懷疑佢喺其中一個一齊去既朋友
r完著數繼續番香港搵錢先
台灣想:放寬年輕人來台就業
qoute的post想:係台灣玩一年攞到居留之後返香港搵錢
其實唔緊要,睇開啲
全世界都支滲左,志在多定少
台遲早都會好似香港咁
只係時間問題
我覺得ok
到佢變香港我應該都變返廢老
已經唔重要了
台灣都確定左香港=支那
用下個豬腦啦, 你的邏輯反映過台灣讀書的係香港學生中次等的生源

第一,人地篇新聞講明係堵截移民退休攞醫療福利
第二,人地通篇無提過 專業移民 的香港有咩問題
第三, 人地講明係怕中共派人移民台灣滲透
第四,而家係 香港 澳門 一齊禁,如果你話係香港人有問題,點解唔係只禁香港人

仲有, 香港有750萬人,等於台灣人口 1/3 。而家香港多人想移民,82年中英聯合聲明確立英國將香港交還中國至到97前,香港500幾萬人,有百幾萬人移民,最高峰1年移70000人。

台灣係少錢﹑低技能﹑低知識的香港人都有機會移民的地方,根本台灣就收容唔到,亦唔想收容香港人,台灣經濟差,自己人都揾食艱難,人工低。 你話如果有10萬 29萬香港人移民台灣,台灣頂得住
事實華人父母去到邊都要個仔讀書補習搞惡性競爭 運動同社區活動又唔關心 神憎鬼厭
個個以為自己智商高 其實淨係考試叻 出到社會淨係做果幾行 都做唔到高層 再怨人玻璃天花板種族歧視
咁丟架仲要組團去
用下個豬腦啦, 你根本無邏輯

第一,人地篇新聞講明係堵截移民退休攞醫療福利
第二,人地通篇無提過 專業移民 的香港有咩問題
第三, 人地講明係怕中共派人移民台灣滲透
第四,而家係 香港 澳門 一齊禁,如果你話係香港人有問題,點解唔係只禁香港人

仲有, 香港有750萬人,等於台灣人口 1/3 。而家香港多人想移民,82年中英聯合聲明確立英國將香港交還中國至到97前,香港500幾萬人,有百幾萬人移民,最高峰1年移70000人。

台灣係少錢﹑低技能﹑低知識的香港人都有機會移民的地方,根本台灣就收容唔到,亦唔想收容香港人,台灣經濟差,自己人都揾食艱難,人工低。 你話如果有10萬 29萬香港人移民台灣,台灣頂得住??
開埋tg 教人咁樣去添
唔收緊都難啦
咩方法可以一年?
佢哋同語言架,好易就一齊啦
真係要pin
五毛又開工話當香港人condom
明明係有人濫用再先
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞