移民台灣門檻|今年內取消一年居留可定居入籍

789 回覆
719 Like 8 Dislike
叫你住多年好似殺左你咁
如果你係長住既,遲少少拎永居又有咩問題

升學後唔留得低好多國家都係咁,佢依家都冇收緊到
你自己唔睇就衝左去咋喎,怪邊個?

台灣幫人前諗下自己有冇能力,我覺得好合理
暫時冇講會收緊169
英國同加拿大都係未夠一年咁又點?
19年開始係人都知香港冇將來,你一係走,一係留低同佢鬥長命等死
會走既會開始plan邊度走到,英國加拿大你有冇考慮?
依家走難呀,唔係度假

你揀留低既
咁台灣一直都唔係你on the list會走既地方啦
佢做d咩又關你咩事?

人地做緊野確保你如果去既話,唔會俾人送中都有錯
點自打嘴巴法理上,結婚移民台灣政府的確無得拒絕

要禁絕就要修法先得,但分分鐘比台灣人自己屌到飛起
佢自己一直有update 架,唔係我過一排再提
同埋佢唔認為自己咁做有機會令人收緊政策
上面又話我走唔到唔抵得人
你又話我走唔到唔抵得人
我抵唔抵得佢,同佢個做法係咪岩有咩關係?
你話佢合法,人係自私既我冇得講咩
走去拎住我做咩、咩身份去駁我只會覺得你根本講我通。

你話我因為佢咁批評佢我唔岩同癲,咁睇佢好有道德喎,咁點解又撐得落佢呢?
*你好有道德喎
我冇幫佢打飛機

我只會話佢收係人情,唔收係道理

所以佢肯收你,你應該多謝,而且我睇唔到佢依家條件有幾多唔合理既地方
咁冇人叫你過去讀係讀啲垃圾科技大學同非專業學位㗎嘛
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞