移民台灣門檻|今年內取消一年居留可定居入籍

789 回覆
719 Like 8 Dislike
*同當地人
成班5毛踩港
成日話玩爛玩爛
最唔想人走就係班5毛
分清楚邊個係5毛?
一路都叫緊人走,但走還走唔好去到咁盡,等之後啲人都仲走到
呢條靠出賣自己個 臭閪 子宮 陰道 俾台仔搏人地娶佢搞 依親 移民台灣的賤種港女 真係好on9

話咩 專業移民留台個年無揾工就係呃passport搞到 台灣收緊香港移民

屌你個臭閪啦 根本台灣就唔想收香港移民

存款移民取消

投資移民拖住d申請唔批又唔講原因,等你一路係台灣做生意洗錢等到自己放棄

留學移民的門檻高到無可能 52000台紙一個月 高過50% 不分年齡的台灣degree lv labour 初畢業的後生更加無幾個做到(包括你條education底的文科臭閪 不過你叻在揾定個台仔做佢免費雞移民)

就算19年前無反送中前,一年各種渠道俾香港人移民台灣,都係1000個一年

居留=工作 留學之類唔係入籍的長期居留

定居=permanent residence

屌你條臭閪,居然攞大陸人移居香港 同 香港人移民台灣 比,為台灣擔心香港人移台會蝗蟲入境? 大陸人一年移6﹑7萬到香港,97到而家有~150萬大陸人來香港,有能力改變香港。 台灣1年收1千幾百香港人,等於一滴水落個海。

台灣近年再收緊移民政策,根本無幾更多個香港人可以成功移民台灣。唔係個個好似你咁 訓落床 擎開大脾 俾台仔中出就移到民

仲走去搞9其他移民台灣的香港人,真係 窮撚成長背景累積落一大堆心理不平衡 形成 憤世嫉俗自以為正義的臭閪報復心態
有咩盡
點報復?既然你話佢行得正企得正,我做到佢?如果我舉報到佢咁你個立論就有問題啦

性格有問題溝唔到仔,走去妒忌人似乎心理唔平衡嗰個係你

做完護主犬睇吓你個friend 漏唔漏幾隻兵過你
有本事唔好靠 依親
唔好靠出賣 子宮 陰道 去移民

正正經經 靠 留學台灣 + 畢業做返5年野 + 人工過52000台紙一個月

唔係你有咩資話人地居留一年唔打工對台灣係呃passport? 你條臭閪諗住靠 依親 過台灣有無要硬性叫你係台灣打工貢獻台灣啊? 定你諗住做台仔條女 都叫打工付出?。? )
呢女有本事就唔好靠 依親
唔好靠出賣 子宮 陰道 去移民

正正經經 靠 留學台灣 + 畢業做返5年野 + 人工過52000台紙一個月
係咪要cap 返上一個post d論點黎討論,係就快唔好段章取義 費事啲人睇啲唔睇啲。我都想有理性討論或者推返上熱門大家一齊傾。不過,你啲人身攻擊同自我幻想拎返走,先有討論空間架
你屌晒全世界異地戀
個個異地移民都唔用得依親
依親唔正經?

唔知以為我開post 教假結婚,拎到戶籍之後返返香港搵真銀

正正經經原來咁解
你假設我唔做嘢我都冇辦法架
係既,唔係咁屈落嚟點合理化自己
都唔係既,讀理工科會易啲
同埋如果真係好想走到,就要出盡奶力讀同累積經驗,叫做有個機會。唔得返黎做兩年用hf169
香港比盡咪幾百萬人口
支那人咁既人口就話可以玩爛姐
唔係既話歐美日各國一早取消免簽啦
到而家都冇人數眾多好嚴重既例子喎
啲回應喺晒呢個post
自己睇
唔撚再覆啲淨係得人身攻擊既人
騎劫左樓主個post sor
佢開post 教人,留埋TG
有興趣提下嗰個post,冇興趣just ignore
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞