移民台灣門檻|今年內取消一年居留可定居入籍

789 回覆
719 Like 8 Dislike
BNO visa 出埋太空人添
無台灣戶藉中華民國國民
要你係無國籍人士台灣先會收你
如果被dq中国藉,去台灣佢就會收你
傳咗一排
之前傳改到要留台三年先入到籍
投資額由600萬台幣加到上1000萬

專業移民要喺香港有特定專業資格同經驗先申請到,唔係俾學生同一般職業

From 移民局+睇左五個移民公司+另外兩個post 都話專業移民住夠一年入移
所以佢離開一年就會返家鄉
你覺得中共攻台,歐美國家會坐視不理?
咁即係其實只要有權定居台灣,嗰個香港人就享有當地嘅永久居留權、投票權、醫保、退保?
台灣真係食屎啦
冇心幫就唔好咁多嗲
之前日日關注香港
結果咪就係越收越緊
一開始話幫唔到手都冇咁嬲
移民監係解果一段時間有限制你出境日子喎
由佢上年話推出條熱線
我已經問緊到底冇乜撚野用
結果原來都係幫你轉介 笑撚死人咩
口講放寬年輕人入黎
但事實環境同政策根本做唔到
我認同佢地要嚴緊D,唔幫,防滲透係好正常
廢事又比班人話人地奉旨幫你點點點
我意思係唔好口講要協助香港,但政策收緊,我寧願佢直接話收緊,唔好口拎道德高地,手就揸到緊一緊
單係間諜/滲透呢D就已經好有保留喇
向華強依親居留唔到,咪一樣申報到短期探親證
一個明面到唔明面既奶共統戰人物一樣放佢入境,話台灣要防間諜,呢個真係得啖笑
口講一套 做就另一套
根本連台仔都屌
好彩個監躉冬甩妹個post1001左
睇怕佢都唔敢開新post,有排bin c
你揾香港黎比梗係唔算
但你揾其他地方黎比佢的確係地少人多
台灣人口密度,係高過支那
佢地係好大機會出手
但你係台灣,你都要有plan b啦
中華民國唔係未試過俾歐美國家出賣,做多樣野保障自己存活率好合理
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞