移民台灣門檻|今年內取消一年居留可定居入籍

789 回覆
719 Like 8 Dislike
台灣啲法律勁落後交通呢方面拍得上支那
真係千祈唔好俾車撞/喺台灣揸車
唔好期望法律解決到
巴打講到咁差
有無啲好嘅嘢可以講下
民風方面鐘意講情理法而唔係法理情,大部份人都係差不多先生嘅作風,鍾意佔小便宜

呢個真
大家真係要快 過多幾年越多新移民變正牌香港人
其他国家點都要防備set限制
做得好
真係好撚叻﹑對台灣好有貢獻啊你
靠你的 子宮 同 陰道揾個台仔男朋友,將來結婚用 依親 移民台灣。 ( 陣間被人中出 玩完 飛左就好撚笑 )
人地Duffy 起碼有一點好過你 人地靠自己專業資格移民 唔似你靠個閪
你有咩資格批評人地對台灣貢獻唔足夠
好似你咁放寬衣裳,張開雙腿,任台仔男朋友用佢條撚插爆你個閪哄佢娶你再幫你搞依親移民,搞掂

呢d 咪醒囉, 唔需要靠自己有專業資格/係台灣揾到份超過52000台紙一個月的工
你想嚟台灣?
我嚟咗半年only 所以so far 都無咩壞印象
係交通真係唔掂
純粹好奇
呢件事對真係要移民既人係無影響,只會影響到果班諗住住一年入籍再翻香港賺錢既人
你係咪連港男都溝唔到先葡萄
唯有自己ff呢啲情慾畫面
知你護士專業移民,玩一年令護照返香港搵真銀醒啦,護士又真係唔易入到既,真係「專業人才」呀。奉勸想移民入唔到u 不如去讀護校或者東華,讀書可以出黎認屎認屁,覺得自己個職業高尚過人
本身諗住算,但條女同啲朋友喺咁出言侮辱,我整合完會叫人喺台灣嗰邊同內政部反映,睇下人地點睇。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞