雄禿脫髮、食/搽/買藥、謬誤、植髮織髮, 你問我答

1001 回覆
40 Like 1 Dislike
屌,去增髮算啦,一食藥就要食成世

有咩增髮方法咁把炮可以解決問題
想問髮粉個啲可以維持幾耐

洗完頭就甩

洗完頭就冇

指織髮定植髮?
植髮一樣要食藥 。
用番梘會唔會冇咁傷頭髮

冇關係
印度廠果隻有無人食過真係有用

自從保記專利過左好多藥廠都出到藥,我覺得無需要擔心,我都係食西班牙藥

邊隻幾錢?
個人認為雄禿食藥的確係有效,我都由3期變返做1-2期之間

最初係食保X絲,後期都係食其他廠,感覺唔大分別,中間試過1年無食,頭頂就差d見光

唔知係咪雄禿的人多數都好多頭油?
我有用d防脫洗頭水,用左都會覺得好d
去做果d活髮療程有冇用

指織髮定植髮?
植髮一樣要食藥 。

聽人去過哈佛增髮,好似幾好,打波游水都得
去做果d活髮療程有冇用

講左好多次
完全冇用
食左一年保記, 肥仔波大左, 冇咁硬有冇人係咁?
食左一年保記, 肥仔波大左, 冇咁硬有冇人係咁?

有此案例
食落去再案化要停用及尋求醫生意見

洗完頭就冇

效果係咪似真髮。成套買會唔會好貴同埋好快用晒?

eBay 見到依隻 有咩分別
植髮有冇好解紹
我有買minoxidil
不過用黎搽面下巴位試下
原本的水以下 係無鬚 下巴有微量
現在出多左好多毛 就快連得埋的水至下巴
毛有變粗
用foam的量大約2天一次 搽到好濕 搽左1年有多 但一直無用係頭
有食印保 頭2年係0作用 感覺到係控制唔到脫髮 愈來愈多頭髮變幼
肥胖 頭油多 食煙係對脫髮有一連串關係
有幾年無做運動的我 開始肥了
肥胖令到出多左頭油 頭油令毛孔阻塞
加速頭髮變幼 引致脫髮
食煙不用就 血液含氧量減少
帶小左氧份到頭髮
Minoxidil 係令血管擴張
所以的就的起心肝去做運動
一星期三-四天跑步 加上仲有食印保
保左2個多月 開始有成效了 訓醒床上頭髮得1-2條 沖涼十幾條
頭油又減少 以前返工未夠半天已經好油
搞到頭髮塔哂 現在就收工才有頭油
洗頭得就用無歹靈洗頭水 用過好多種
用maro洗頭水 再隔天用c巴ph5.5
因為c巴用得多會好干
同埋我早晚洗一次頭 因為訓醒會有頭油
一定要洗走 試過唔洗 當天就脫多左
頭油好大影響
所以我覺得用minoxidil 不如做運動加大含氧量
脫髮乜都要試下 睇下有無效
有d野做多無壞 運動戒j戒煙作息洗頭水食藥
都係好重要
我髮線無乜後移 頭頂明顯的疏
如果2樣一齊來的人要做定心理準
太強dht係好難控制

洗完頭就冇

香港買就一定貴
我會建議上amazon 或ebay 買 有個樽既先
之後再買refill
ard 80hkd 有50g ( 香港講緊2xx 25g)
有啲要轉運/ 直運 唔明再問

洗完頭就冇

效果只係一堆fiber 痴落你頭髮到
令你本身幼細既頭髮變粗
老實講 係好難睇得出
youtube 都有幾多review
不坊去去睇下

eBay 見到依隻 有咩分別

只係營養劑
聲稱可以令頭髮健康
但不足抵抗雄禿dht 破壞毛囊
植髮有冇好解紹

市面上好多 建議自行理解
再返來同咁多位講
不過用黎搽面下巴位試下
毛有變粗
用foam的量大約2天一次 搽到好濕 搽左1年有多 但一直無用係頭
有食印保 頭2年係0作用 感覺到係控制唔到脫髮 愈來愈多頭髮變幼
加速頭髮變幼 引致脫髮
帶小左氧份到頭髮
保左2個多月 開始有成效了 訓醒床上頭髮得1-2條 沖涼十幾條
因為c巴用得多會好干
頭油好大影響
都係好重要
太強dht係好難控制

只可以講運動 食煙導致脫髮係謬誤
君不見好多運動員都有脫髮?
如朗尼 巴爾 伊巴 ?
但我都認同有良好既生活習慣係好事 。
另外想知點解唔用外用藥? 一日2次
反而用落下巴 等位置?
今年22歲
本身好多頭髮又好厚,韓狗咁既髮型
唔知係咪大壓力,又夜訓加一星期兩三J
頭髮少左好多,又薄又幼
M就沒,但頭頂有小小見光
老豆都係多頭髮個d
老母就小頭髮
想試下改善生活情況
不過用黎搽面下巴位試下
毛有變粗
加速頭髮變幼 引致脫髮
帶小左氧份到頭髮
因為c巴用得多會好干
頭油好大影響
都係好重要
太強dht係好難控制

如朗尼 巴爾 伊巴 ?
反而用落下巴 等位置?

唔好只睇脫髮的一方 鬼佬脫髮係好常見的事
但其實有好多都都無無脫仲靚靚仔仔

因為我上網睇無血管擴張 多d營養
咁不如做運動 一唔搽脫得仲快
有這個不良影響
如果想要有毛囊地方變長得出
我會用 但我個case係頭髮幼左
顯得疏左 仲有毛髮 咁不如做多d運動
不過用黎搽面下巴位試下
毛有變粗
加速頭髮變幼 引致脫髮
帶小左氧份到頭髮
因為c巴用得多會好干
頭油好大影響
都係好重要
太強dht係好難控制

如朗尼 巴爾 伊巴 ?
反而用落下巴 等位置?

唔好只睇脫髮的一方 鬼佬脫髮係好常見的事
但其實有好多都都無無脫仲靚靚仔仔

因為我上網睇無血管擴張 多d營養
咁不如做運動 一唔搽脫得仲快
有這個不良影響
如果想要有毛囊地方變長得出
我會用 但我個case係頭髮幼左
顯得疏左 仲有毛髮 咁不如做多d運動

唔係好明你第一個paragraph 講咩
鬼佬脫髮都係因為dht

但呢個帖想講解謬誤
所以我強調體型 運動 同脫髮冇關
no offense
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞