雄禿脫髮、食/搽/買藥、謬誤、植髮織髮, 你問我答

1001 回覆
40 Like 1 Dislike

咁依隻可以買黎用?
另外如果食保絲康 可以自己去買 唔洗先睇醫生?

riup 5 可以買黎用
但我建議上ebay / amazon買美版kirkland 因為比較平

至於finasteride 日本買係要藥房見醫生
, 我諗你明我講咩

係 所以我想叫我朋友係香港買
但問題係我上網睇過保絲康對前額唔係太明顯
因為我有小小m額 但頭頂仲好多頭髮 所以仲諗緊食唔食保絲康定外搽
如果食保絲康一食就一世 但你地又話要提早治療
Btw 保絲康 會唔會令頭髮變粗返啲嫁?

都係藥廠既講法
食左就算唔令頭髮變粗 都起碼緩止脫髮既過程 或生返毛毛出來
能否變粗就睇每個人既身體
有得脫髮第一期就會有第二三期
儘早治療 都係個句
29歲前額同頭頂已經高到咩咁

買finpecia 同kirkland試下先

好多人 18 19 已經出事
另外我自己本身頭頂頭髮唔稀疏
但開始有啲m字額 我諗係第一期
應該要開始食藥?
如果我要食保絲康 自己買黎食就可以?
定要睇左醫生先會好啲?

我都係咁 唔知點處理

睇專科先

我就一直唔建議人睇醫生 。
一黎醫生收得貴 幾百蚊
藥又貴

二黎雄禿好簡單 , 一睇就係。做法係戴上手套拎支雪條棒查下 。就會斷定雄性禿

所以都係個句 , 只要有m額/ 頭頂稀疏 ,就可以食藥用藥。但睇醫生都冇壞 , 因意見始終較專業
應該要開始食藥?
定要睇左醫生先會好啲?

我都係咁 唔知點處理

睇專科先

一黎醫生收得貴 幾百蚊
藥又貴

二黎雄禿好簡單 , 一睇就係。做法係戴上手套拎支雪條棒查下 。就會斷定雄性禿

所以都係個句 , 只要有m額/ 頭頂稀疏 ,就可以食藥用藥。但睇醫生都冇壞 , 因意見始終較專業

有邊個醫生係你推介 我而家驚到有心理陰影唔禁望鏡
應該要開始食藥?
定要睇左醫生先會好啲?

我都係咁 唔知點處理

睇專科先

一黎醫生收得貴 幾百蚊
藥又貴

唔敢望鏡*
應該要開始食藥?
定要睇左醫生先會好啲?

我都係咁 唔知點處理

睇專科先

一黎醫生收得貴 幾百蚊
藥又貴

唔敢望鏡*

冇呀
儘快用藥啦

唔敢望鏡*

冇呀
儘快用藥啦

Amazon查咩字先揾到Propecia?
中英文都揾唔到有得買
樂天都無

只得依隻

唔敢望鏡*

冇呀
儘快用藥啦

中英文都揾唔到有得買
樂天都無

只得依隻

點會用日本楽天/ Amazon
Propecia 網上(特別日本) 係買唔到
要買去保髮堂/森髮

我指ebay/ amazon 係美國買kirkland minoxidil
等你唔洗再買日版riup

kirkland 買liquid 定foam?

kirkland 買liquid 定foam?

2者皆可
睇你需要什麼
食左藥兩日暫時性慾高漲
食左藥兩日暫時性慾高漲

冇呀
儘快用藥啦

中英文都揾唔到有得買
樂天都無

只得依隻

要買去保髮堂/森髮

我指ebay/ amazon 係美國買kirkland minoxidil

Sosad 咁真係要屋企人or叫朋友幫手買

冇呀
儘快用藥啦

中英文都揾唔到有得買
樂天都無

只得依隻

要買去保髮堂/森髮

Sosad 咁真係要屋企人or叫朋友幫手買

係日本上ebay.com / amazon.com 可以寄去日本
如果睇專科
叫佢開藥佢係咪都係開上巴打講外用同食個隻
因為第一次睇
都想睇一次醫生覺
如果睇專科
因為第一次睇
都想睇一次醫生覺

yes
如果睇專科
因為第一次睇
都想睇一次醫生覺

yes

propecia
and minoxidil 5% or 2%
m額2期左右
準備食藥
但係怕食得太耐個肝出事
m額2期左右
準備食藥
但係怕食得太耐個肝出事

唔關肝事
最多前列腺有事
m額2期左右
準備食藥
但係怕食得太耐個肝出事

唔關肝事
最多前列腺有事

姐係前列腺癌?
食藥患前列腺癌既機率會多幾多?
聖誕Boxing 休息半日
晏小小再解答大家
想問下咁多位巴打 雄禿係咪一定由轉個度開始無頭髮?

可以由m字額先

如果我唔係轉位甩起 又無m 額跡象 但依家頂有個差唔多5毛咁大嘅禿位 係咪有機會係其他類型嘅禿 ? 好撚灰呀屌

可以由m字額先

如果我唔係轉位甩起 又無m 額跡象 但依家頂有個差唔多5毛咁大嘅禿位 係咪有機會係其他類型嘅禿 ? 好撚灰呀屌

有可能係班禿,類似免疫系統岀錯造成,隔一排會自己生返。依種同雄禿無關。

但以防萬一,你留意下佢過一排有無生返毛仔,如果無,頭髮又變幼,就去睇個醫生。

可以由m字額先

有可能係班禿,類似免疫系統岀錯造成,隔一排會自己生返。依種同雄禿無關。

但以防萬一,你留意下佢過一排有無生返毛仔,如果無,頭髮又變幼,就去睇個醫生。

無生返呀屌 已經差唔多一年 好撚柒驚 應該睇咩醫生先
廿歲仔
呢一年發現自己個額開始m 2角開始稀疏
一直都好驚唔敢面對 心諗廿歲就脫髮? 老豆40幾歲都冇脫髮 我竟然脫?唔撚係掛

前幾日開始留意呢個post 見樓主話盡早用藥救得幾多得幾多 到尋日感冒去睇醫生順便睇個額 醫生話我依家第一期 今日開始食保記 食一世就食一世啦屌 唔想冇頭髮啊 希望有好轉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞