雄禿脫髮、食/搽/買藥、謬誤、植髮織髮, 你問我答

1001 回覆
40 Like 1 Dislike
比埋個簡化網站你睇但無journal

https://www.drugs.com/amp/sfx/finasteride-side-effects.html

鬼唔知佢有side effect 咩
呢度係人都知啦 講經咩
想問第一期應該點做 都係保護保康絲?

等個位專家答你佢超越左我認知

我真心求教 希望高抬貴手
頭髮極厚密但額高關唔關事?

我都係頭髮勁厚勁多長得好快
而家前額兩角好似愈來愈高,點搞

https://www.drugs.com/amp/sfx/finasteride-side-effects.html

呢度係人都知啦 講經咩

我由頭到尾都只係話,
要禿頭定性能力,自己取捨。
當然因人而異,
但保記既副作用係強,就算機率細,
因為影響生殖能力,
唔單單係不舉,仲有好多其他,
例如精子品質下降/女性homone異非。
只係身為一個對藥品工作既人,
想提醒大家要注意佢個副作用姐

呢度係人都知啦 講經咩

我由頭到尾都只係話,
要禿頭定性能力,自己取捨。
當然因人而異,
但保記既副作用係強,就算機率細,
因為影響生殖能力,
唔單單係不舉,仲有好多其他,
例如精子品質下降/女性homone異非。
只係身為一個對藥品工作既人,
想提醒大家要注意佢個副作用姐

前邊成堆technical 問題你都冇答啦

我一直有強調保康絲有副作用
精子品質下降?
http://www.hairway.org/show.aspx?id=296
當然你又會話研究唔可信云云

minoxidil 你引話不治標不治本
但史雲x 又可以有用因為未執

咁minoxidil 點解又唔執呀 ? 因為行銷手法有問題?

你又唔信藥廠研究? 但又信張說明書 ?
又要引網站資料

你自己都模棱兩可

Sorry 有啲燥
m額定頭頂 ? 定both?
建議可以追post 好多資訊

Sorry 有啲燥

第一期m額 追左十頁好多都係二期打後 食藥
所以想問係咪一期照樣食藥

Sorry 有啲燥

其實係
但都係個句 , 食藥有副作用同對前額效果唔明顯
同埋買hair fiber係買dark brown定係black?驚買返黎唔夾..

當然買black 我地都係黑髮
頭髮極厚密但額高關唔關事?

點高法? 有否呈m ?
追完post 首先多謝巴打分享
想問
食完藥好轉再停藥會慢慢甩返定係一炮過狂甩?
感謝

慢慢甩
好難一炮過甩晒 一炮過甩晒好震撼喎
要停藥都請復原返第一期 , 再逐漸停藥
逐漸意思係可能逢星期日減少劑量 , 再星期五減少劑量( 如0.5mg)
再星期六日星期五唔食如此類推
等身體逐漸適應
唔好貿然停藥

Thanks
依家未開始食 想問多少少
呀媽果邊男性親屬都無雄秃 係咪應該可以排除遺傳基因因素?

留意定啦 話唔埋既

Sorry 有啲燥

其實係

唔該哂 咁我再考慮下
https://www.youtube.com/watch?v=fJ1-1nfHqmo
而家無可奈何有時會用下呢隻,真心有用,自信返晒來

好多人都係咁
但香港真係偏貴
以往都係香港買hairsecret 360,250蚊26g,爬文見到巴打話amazon訂hair fiber refill平好過,而家睇緊amazon,d refill好似得好少選擇,而且有d comments話冇靜電,唔痴落頭髮。
巴打有冇介紹話買邊隻hair fiber refill?

有啲可能下左架
可以再上ebay 睇睇
食左差唔多半年maxteride,覺得都有好轉,因為我應該第一期就食,家下唔會睇得出有脫,不過要後返個陰咁,唔係都有d位留白左見到個底。我本身就係細個睇開既家庭醫生到配,佢應該收平左我$300盒,有28粒食一個月左右啦,不過我之後轉左工,公司有醫生可以成本價幫我拎藥,先一盒$12x到,不過要一次訂8定9盒,同埋佢應該係私人幫我,應該幫唔到咁多位巴打拎呢個價
Hair building fibre有冇介紹
20歲仔開始脫髮樓主我應該點算
食左差唔多半年maxteride,覺得都有好轉,因為我應該第一期就食,家下唔會睇得出有脫,不過要後返個陰咁,唔係都有d位留白左見到個底。我本身就係細個睇開既家庭醫生到配,佢應該收平左我$300盒,有28粒食一個月左右啦,不過我之後轉左工,公司有醫生可以成本價幫我拎藥,先一盒$12x到,不過要一次訂8定9盒,同埋佢應該係私人幫我,應該幫唔到咁多位巴打拎呢個價

好平

可以既話講下副作用同對你身體有否影響
20歲仔開始脫髮樓主我應該點算

第幾階段?
Hair building fibre有冇介紹

ebay/ amazon 有冇邊隻睇啱?

Sorry 有啲燥

其實係

唔該哂 咁我再考慮下

不過需要提醒你 遲一日就遲一日
頭髮就少左個機會救得返
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞