雄禿脫髮、食/搽/買藥、謬誤、植髮織髮, 你問我答

1001 回覆
40 Like 1 Dislike
想問foam同liquid有咩分別?之前上網睇人話好似有隻會搞到個頭好油

Liquid 有丙二醇令頭部吸收 
容易令頭部痕同頭屑增加 
而且流到周圍都係
foam 用甘油 冇咁容易頭痕 
而且用上方便啲 容易控制劑量

吸收上冇分別 
但以上原因令佢地價錢有異

買foam唔洗煩

foam 係好啲既 。但長遠計貴好多
想問下一盒保康絲通常可以食幾耐?

窮學生買唔起😢😢😢

窮學生買唔起😢😢😢

380蚊28粒
每日一粒
食左約一星期
暫時未感覺到任何副作用

窮學生買唔起😢😢😢

380蚊28粒
每日一粒

thx bro 知唔知邊度有唔洗醫生紙都買到既藥房?

Liquid 有丙二醇令頭部吸收 
容易令頭部痕同頭屑增加 
而且流到周圍都係
foam 用甘油 冇咁容易頭痕 
而且用上方便啲 容易控制劑量

吸收上冇分別 
但以上原因令佢地價錢有異

買foam唔洗煩

foam 係好啲既 。但長遠計貴好多

eBay 平一截已經心滿意足

窮學生買唔起😢😢😢

380蚊28粒
每日一粒

入去問
我樓下兩間都唔洗醫生紙買到
27歲,天生髮線高加M額,但個頂同後邊都好厚好粗,

唔想食藥,疊埋心水植髮/織髮

可唔可以剩係搞前額

窮學生買唔起😢😢😢

1個月
30粒

冇錢買副廠保列治自己CUT

窮學生買唔起😢😢😢

380蚊28粒
每日一粒

入去問
我樓下兩間都唔洗醫生紙買到

yes
exactly
爬晒文 但有d亂
樓主話食藥380蚊一年,但就算印度版保記都做唔到咁平喎..樓下藥房賣90蚊一個月,每粒藥要一分五,但我一分四切,咁食有冇問題?
另外係咪有差唔多價錢 但唔需要切既副廠保記?
利申:食左2年,搽左四年,長久戰爭!

380 一年個隻係最平 印度保列治
成份係finasteride 5mg
380大元有100粒
自己一開四夠食一年

平時印度版90蚊1個月 成份應該係1mg ,
唔好再1開4了。
27歲,天生髮線高加M額,但個頂同後邊都好厚好粗,

唔想食藥,疊埋心水植髮/織髮

可唔可以剩係搞前額

可以
頭髮後尾枕最近生左兩粒頭瘡(暗瘡)
可以點醫
就咁唔理會否疤痕瘡局部位置禿髮

呢啲同雄性禿無關喎

建議睇下皮膚科醫生或
轉用温和既洗頭水 温水洗頭
尋晚唔記得食
終於一口氣睇唒樓主巴打啲post
我講下自己先,我今年23歲,2年前,發現自己m 額已經好犀利,我諗直到而都係第2期,跟住睇左史雲遜,幫襯左2年,足足用左8萬蚊,又買洗頭水,咩精華,深層清潔,導入,營養液等等,結果只係生得果幾條毛仔,無咩大既轉變,所以前幾個月決定棄坑,因為真係已經用唒我啲積蓄(利申窮學生,之前有做左一年FT石儲開錢),同埋效果真係唔理想。
唉,如果早啲睇倒呢個post 我就唔洗白唒左咁多錢
Btw,我想問,係咪一食藥就唔可以停?
同埋睇倒樓上啲post,我諗我最終都會買副廠保記同埋你地講既mi 字頭英文果隻外搽。雖然你地話對m字額無咁大效用,但我想做個外國鬼佬成功的例子
十年樓主巴打,麻煩你可唔可以俾多次個list 我邊一款保記同外搽係最經濟,thanks!!!!

Anyway,你呢個post 真係造褔人群,我相信好多同我一樣情況既巴打會好多謝你
感謝你的分享
我得19歲有m額
睇過家庭科醫生話唔建議我食保記
話太後生唔值得食
淨係比藥我搽

咁我食唔食好
爬晒文 但有d亂
樓主話食藥380蚊一年,但就算印度版保記都做唔到咁平喎..樓下藥房賣90蚊一個月,每粒藥要一分五,但我一分四切,咁食有冇問題?
另外係咪有差唔多價錢 但唔需要切既副廠保記?
利申:食左2年,搽左四年,長久戰爭!

380大元有100粒
自己一開四夠食一年

唔好再1開4了。

我買開果隻90蚊印度版係5mg,但我1開4 變相每次食多左,咁樣有冇害/影響?唔該晒!

多0.x 少0.x 冇咩所謂
1開4 一定有normal loss

380大元有100粒
自己一開四夠食一年

唔好再1開4了。

我買開果隻90蚊印度版係5mg,但我1開4 變相每次食多左,咁樣有冇害/影響?唔該晒!

印度版邊度買
老豆 啊叔成家都有脫髪問題 我係咪都會有 有咩明顯初期脫髮特徵 好撚驚

380大元有100粒
自己一開四夠食一年

唔好再1開4了。

印度版邊度買

Fincar?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞