雄禿脫髮、食/搽/買藥、謬誤、植髮織髮, 你問我答

1001 回覆
40 Like 1 Dislike
好似無巴打問食藥同飲酒有無影響

好似無巴打問食藥同飲酒有無影響

你點睇
想問下樓主有無係外國買rogaine心得? 睇d美國集運唔知算唔算藥既禁運品,怕上唔到飛機
用開港版好貴

頭頂?

頭頂冇事

搽住藥先啦
但留意定頭頂

我想問搽係點搽?
淨係搽冇頭髮既位定係搽埋m位上面仲未甩既頭髮?
係咪一定要早晚搽?淨係夜晚得唔得?
保列治邊度有得買 樓下藥房話無

樓主可唔可以搞個代購呀
頭髮極厚密但額高關唔關事?
終於一口氣睇唒樓主巴打啲post
我講下自己先,我今年23歲,2年前,發現自己m 額已經好犀利,我諗直到而都係第2期,跟住睇左史雲遜,幫襯左2年,足足用左8萬蚊,又買洗頭水,咩精華,深層清潔,導入,營養液等等,結果只係生得果幾條毛仔,無咩大既轉變,所以前幾個月決定棄坑,因為真係已經用唒我啲積蓄(利申窮學生,之前有做左一年FT石儲開錢),同埋效果真係唔理想。
唉,如果早啲睇倒呢個post 我就唔洗白唒左咁多錢
Btw,我想問,係咪一食藥就唔可以停?
同埋睇倒樓上啲post,我諗我最終都會買副廠保記同埋你地講既mi 字頭英文果隻外搽。雖然你地話對m字額無咁大效用,但我想做個外國鬼佬成功的例子
十年樓主巴打,麻煩你可唔可以俾多次個list 我邊一款保記同外搽係最經濟,thanks!!!!

Anyway,你呢個post 真係造褔人群,我相信好多同我一樣情況既巴打會好多謝你
感謝你的分享

又要我打懶人package
最平就係Fincar
自己1開4 / 1開5
另外 ,minoxidil 上ebay / amazon 買minoxidil

如果可以既話 , 請多分享活髮中心點樣水你錢法。越detail越好。我相信你可以用另一個形式幫人

睇下你信咩姐
識有人史雲信係救到髮。
如果信西醫,
就一定係食藥。
不過有副作用,人人個情度唔到。
有人食左不舉,射唔到精,
有人食左無野,甚至打多左飛機。
但研究指出平均有1%既人會有明顯既副作用。
當然性事vs禿頭,睇下你自己覺得邊個重要d。

Ps:食藥都唔一定有效,好似係7成人有效左右。
就算有效,個效用都人人唔到,
有人生番好多頭髮,有人生幾條毛
我講下自己先,我今年23歲,2年前,發現自己m 額已經好犀利,我諗直到而都係第2期,跟住睇左史雲遜,幫襯左2年,足足用左8萬蚊,又買洗頭水,咩精華,深層清潔,導入,營養液等等,結果只係生得果幾條毛仔,無咩大既轉變,所以前幾個月決定棄坑,因為真係已經用唒我啲積蓄(利申窮學生,之前有做左一年FT石儲開錢),同埋效果真係唔理想。
同埋睇倒樓上啲post,我諗我最終都會買副廠保記同埋你地講既mi 字頭英文果隻外搽。雖然你地話對m字額無咁大效用,但我想做個外國鬼佬成功的例子
十年樓主巴打,麻煩你可唔可以俾多次個list 我邊一款保記同外搽係最經濟,thanks!!!!

Anyway,你呢個post 真係造褔人群,我相信好多同我一樣情況既巴打會好多謝你
感謝你的分享

最平就係Fincar
自己1開4 / 1開5
另外 ,minoxidil 上ebay / amazon 買minoxidil

如果可以既話 , 請多分享活髮中心點樣水你錢法。越detail越好。我相信你可以用另一個形式幫人

睇下你信咩姐
識有人史雲信係救到髮。
如果信西醫,
就一定係食藥。

史雲遜點樣救髮呀 ?
保列治邊度有得買 樓下藥房話無

樓主可唔可以搞個代購呀

再搵多幾間

頭頂?

頭頂冇事

搽住藥先啦
但留意定頭頂

我想問搽係點搽?
淨係搽冇頭髮既位定係搽埋m位上面仲未甩既頭髮?
係咪一定要早晚搽?淨係夜晚得唔得?

搽冇頭髮既位
可以搽上小小
要早晚用

感謝你的分享

最平就係Fincar
自己1開4 / 1開5

睇下你信咩姐
識有人史雲信係救到髮。
如果信西醫,
就一定係食藥。

史雲遜點樣救髮呀 ?

你自己睇樓上位巴打 , 用左7皮野 。 7皮野已經夠做無痕植髮。
活髮中心一直冇針對DhT
只係一味識收錢 咩深層清潔 ? 有用咩 ?
追完post 首先多謝巴打分享
想問
食完藥好轉再停藥會慢慢甩返定係一炮過狂甩?
感謝

有無人用過theradome

7千幾都唔係太貴,想試下
好過食藥,一唔食就甩晒

睇下你信咩姐
識有人史雲信係救到髮。
如果信西醫,
就一定係食藥。

史雲遜點樣救髮呀 ?

你自己睇樓上位巴打 , 用左7皮野 。 7皮野已經夠做無痕植髮。

活髮中心真係無針對問題
一味話你個頭污jo所以生唔到頭髮
又吹大保記副作用
都係睇左吳醫生同樓豬講野先果斷開始用藥
我打飛機仲密過之前

睇下你信咩姐
識有人史雲信係救到髮。
如果信西醫,
就一定係食藥。

史雲遜點樣救髮呀 ?

活髮中心真係無針對問題
又吹大保記副作用
我打飛機仲密過之前

仲有佢完全忽略inoxidil
想問
感謝

慢慢甩
好難一炮過甩晒 一炮過甩晒好震撼喎
要停藥都請復原返第一期 , 再逐漸停藥
逐漸意思係可能逢星期日減少劑量 , 再星期五減少劑量( 如0.5mg)
再星期六日星期五唔食如此類推
等身體逐漸適應
唔好貿然停藥

好過食藥,一唔食就甩晒

我冇
評價太極端。
始終冇大型survey 去支持佢既救髮
amazon 有啲直頭話無效可換

我都好想研究/調查佢既成效。記著, 網上資料不可儘信。

好過食藥,一唔食就甩晒

我冇
評價太極端。
始終冇大型survey 去支持佢既救髮
amazon 有啲直頭話無效可換

我都好想研究/調查佢既成效。記著, 網上資料不可儘信。

我有hairmax把梳
用左半年覺得有極少用
佢同樣無針對dht
想問
感謝

慢慢甩
逐漸意思係可能逢星期日減少劑量 , 再星期五減少劑量( 如0.5mg)
等身體逐漸適應
唔好貿然停藥

Thanks
依家未開始食 想問多少少
呀媽果邊男性親屬都無雄秃 係咪應該可以排除遺傳基因因素?
原來無乜用

另外有無人用過呢隻? 成效如何?
係唔係又一停用就甩返?

活髮中心真係無針對問題
又吹大保記副作用
我打飛機仲密過之前

仲有佢完全忽略inoxidil

咁人地史雲信打開門做生意,
成功例子實有,失敗例子都有,
好似樓上位巴打咁。
所以我一開頭就話睇下你信佢定信西醫。
而保記亦唔係100%有效,
佢自己聲稱7成左右。
如果有效,效果亦有不同情度。
而隻藥本身對性能力有影響係事實,
而個影響係因人而異。
以上全部都白紙黑字寫係隻藥既命注意事項入面。
所以話要禿頭定性事,自己取捨
當然亦有可能係禿頭+性無能,
又或者救髮+性無事
想問
感謝

慢慢甩
等身體逐漸適應
唔好貿然停藥

Thanks
依家未開始食 想問多少少
呀媽果邊男性親屬都無雄秃 係咪應該可以排除遺傳基因因素?

遺傳因子唔一定會reflect到親戚上面,
可以格代遺傳/忍性因子
https://www.youtube.com/watch?v=fJ1-1nfHqmo
而家無可奈何有時會用下呢隻,真心有用,自信返晒來
今年7月開始掉髮量大增
最近M字額兩額愈黎愈後
掉落頭髮髮尾幼細
係咪已經係雄禿
樓主我已經有食藥既覺悟架啦
追曬你d post
最理想係咪 食藥+外用藥?
樓主有冇suggest邊種組合既用藥最好

Btw睇左二千蚊醫生,講既野好撚垃圾,錢真係唔好亂曬,要搵岩醫生

睇左邊個 同埋 佢話你無事?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞