雄禿脫髮、食/搽/買藥、謬誤、植髮織髮, 你問我答

1001 回覆
40 Like 1 Dislike
巴打你係醫生? 你點睇果d話健身同雄禿有關既研究報告?

呢個研究過好多次了
冇關係
但有人堅信的話 咁就唔好再做gym 無壞的
其實我都幾肯定係雄禿 後面同兩邊長得好快好厚 頭頂d頭髮又愈黎愈薄 由細到大都係有m額 淨係想前面d頭髮變翻粗同密翻 係咪應該食保康絲? 去藥房買保康絲洗唔洗一定要醫生紙?

頭頂有冇變稀? 掉落既頭髮有否變得幼細
如有就要用藥

有啦
最驚藥房賣假藥 藥房買保康絲通常幾錢

睇一睇個勢已經到左第三期
可以點做?

睇一睇個勢已經到左第三期可以點做?
廿五歲,好似由七年前開始m,然後頭頂都唔知幾時變到咁。

頭頂往往係好難睇得出
都係食藥加搽藥吧啦

越早用藥 救得一條就得一條

咁食藥可以食邊種?屈氏有冇賣?
其實我都幾肯定係雄禿 後面同兩邊長得好快好厚 頭頂d頭髮又愈黎愈薄 由細到大都係有m額 淨係想前面d頭髮變翻粗同密翻 係咪應該食保康絲? 去藥房買保康絲洗唔洗一定要醫生紙?

如有就要用藥

有啦

正廠4xx
韓版 250左右
放落水10秒內溶就係真藥

睇一睇個勢已經到左第三期
可以點做?

睇一睇個勢已經到左第三期可以點做?
廿五歲,好似由七年前開始m,然後頭頂都唔知幾時變到咁。

頭頂往往係好難睇得出
都係食藥加搽藥吧啦

越早用藥 救得一條就得一條

咁食藥可以食邊種?屈氏有冇賣?

屈臣有 但要醫生紙 加好貴
建議自己出藥房買
藥名 : 保康絲

如有就要用藥

有啦

正廠4xx
韓版 250左右

韓版同正廠有咩分別

如有就要用藥

有啦

正廠4xx
韓版 250左右

Finpecia 放落水十秒溶唔溶?

如有就要用藥

有啦

正廠4xx
韓版 250左右

Finpecia 放落水十秒溶唔溶?

正路會
但呢個方法唔科學

如有就要用藥

有啦

正廠4xx
韓版 250左右

韓版同正廠有咩分別

如有就要用藥

有啦

正廠4xx
韓版 250左右

韓版同正廠有咩分別

價錢差咁遠

如有就要用藥

有啦

正廠4xx
韓版 250左右

韓版同正廠有咩分別

價錢差咁遠

Finpecia 咁計咪仲平
副廠就係平一半
kirkland minoxidil 都平 rogaine 一半
保康絲係咪對前額無咩幫助?我想髮線d毛毛茁壯成長
成個頭d頭髮都 好濃好密
唯獨係個髮鑽位疏
以前成日gel同染
唔知關唔關事
求救呀
人地先得個21歲冇理由係咁架
有邊隻防脫髮洗頭水介紹
淘寶 順豐係未水同泡都寄唔到黎香港?
未用過amazon ebay
淘寶 順豐係未水同泡都寄唔到黎香港?
未用過amazon ebay

轉運左就有機會出事
直寄就多數冇問題
建ebay/ amazon
保康絲係咪對前額無咩幫助?我想髮線d毛毛茁壯成長

要茁壯成長我諗難 , 能夠出到毛毛已經好好

廠商一直強調對前額無效

但能夠止住或緩和已算有效 , 再者大量用家
聲稱對前額有效。(外國某hair loss forum 真係有好多鬼仔出到髮)

所以用藥一定好過唔用
成個頭d頭髮都 好濃好密
唯獨係個髮鑽位疏
以前成日gel同染
唔知關唔關事
求救呀
人地先得個21歲冇理由係咁架

Gel 同染同脫髮冇關
年齡都和脫髮冇關
好多人18~19 都已經脫髮
有邊隻防脫髮洗頭水介紹

冇洗頭水可防脫髮 。
但建議用較輕柔既洗頭水 ,
如 : 施巴5.5 / johnson baby。
有隻較好既洗頭水叫nizoral ,
網上聲稱能夠做到防脫 。一星期用1~2次
個人認為都去污去屑方便幾好 ,
至於能否生髮就有待研究
有邊隻防脫髮洗頭水介紹

冇洗頭水可防脫髮 。
但建議用較輕柔既洗頭水 ,
如 : 施巴5.5 / johnson baby。
有隻較好既洗頭水叫nizoral ,
網上聲稱能夠做到防脫 。一星期用1~2次
個人認為去污去屑方面好 ,
至於能否生髮就有待研究
尋晚放咗粒Finpecia落水
有冇up片網俾我up?
有冇up片網俾我up?

有冇up片網俾我up?

youtube
巴打 喺香港植髮定台灣植髮好d
我25歲 應該2期去緊3期
兩邊額m緊 個轉開始大
想問下食多D黑芝麻 首烏有無用?
感覺而家甩多左頭髮,
本身頭髮幼, 唔識分甩出黎既係咪幼咗
髮線高左 又未M得勁既
除咗食藥 仲有無咩方法可以改善?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞