雄禿脫髮、食/搽/買藥、謬誤、植髮織髮, 你問我答

1001 回覆
40 Like 1 Dislike
巴打知唔知邊度有regro 5買

真係要追下post

藥房 屈臣士 萬寧 有正廠regaine
大概480 左右

rogaine kirkland 上網買 平9成 大概幾十蚊一支
foam 貴liquid 一倍

巴打我唔係想買呢幾個廠,我一早追晒post
我係講緊呢隻

次次睇醫生成700蚊比左醫生,得200蚊係藥費
所以想知街上面邊度有呢個廠

我講既藥全部成份
巴打知唔知邊度有regro 5買

真係要追下post

藥房 屈臣士 萬寧 有正廠regaine
大概480 左右

rogaine kirkland 上網買 平9成 大概幾十蚊一支
foam 貴liquid 一倍

巴打我唔係想買呢幾個廠,我一早追晒post
我係講緊呢隻

次次睇醫生成700蚊比左醫生,得200蚊係藥費
所以想知街上面邊度有呢個廠

我講既藥全部成份都一樣
點解一定要追求你個隻牌子 ?
但呢隻澳州版我我知藥房都有得買
大概200幾蚊 都係逐間逐間問
會有回報的
食左藥(唔係保記, 係其他廠) 半年,
頭3個月瘋狂甩,
之後穩定到10條以內,
而家等生返出黎,
條女話我個轉細左, 都開心既,
不過M額就救唔到,
仲係好怕大風吹
搽藥我覺得無用,
食藥前我都有用開minoxidil 5% ,
搽完個頭又塌又濕, 而且都仲係甩2X 條頭髮, 好撚慘
總括黎講啪丸對我係最有用

你係食邊隻藥
森美賣電視廣告果啲 維特健靈有冇用
食左藥(唔係保記, 係其他廠) 半年,
頭3個月瘋狂甩,
之後穩定到10條以內,
而家等生返出黎,
條女話我個轉細左, 都開心既,
不過M額就救唔到,
仲係好怕大風吹
搽藥我覺得無用,
食藥前我都有用開minoxidil 5% ,
搽完個頭又塌又濕, 而且都仲係甩2X 條頭髮, 好撚慘
總括黎講啪丸對我係最有用

你係食邊隻藥

finasteride 1mg
留名
森美賣電視廣告果啲 維特健靈有冇用

阿爺,老豆,阿叔,阿伯 都有M字額同地中海
我係咪走唔甩
食過保康絲幾個月
好似仲咸濕左,所以停左藥
係咪唔正常

本身咸濕唔關事
我都食緊,但隔日食
依家無咩特別副作用,但成頭頭髮
留名
食過保康絲幾個月
係咪唔正常

本身咸濕唔關事
我都食緊,但隔日食

成頭頭髮
咁你仲食乜撚野
我係咪走唔甩

唔係,雄禿基因係X染色體,即係阿媽傳俾仔
老豆有冇禿對你冇影響
Btw 我開始甩左成年,認真咁講既,西藥一定有用,但係自己生活既規律都有影響,只要一早訓,同埋打少左丁,真係d頭髮會好d,係有輔助功效
我係咪走唔甩

老豆有冇禿對你冇影響

老豆傳仔 老母傳仔 都有機會
Btw 我開始甩左成年,認真咁講既,西藥一定有用,但係自己生活既規律都有影響,只要一早訓,同埋打少左丁,真係d頭髮會好d,係有輔助功效

只能輔助 幫助可能係0.1%
諗住上保髮堂買埋保康絲食,雙管齊下
食保記想生BB
停食半年定1年好D
食保記想生BB
停食半年定1年好D

其實醫學界一直冇話食保康絲會影響胎兒

我係咪走唔甩

老豆有冇禿對你冇影響

姐係我得返十年頭髮濃密嘅日子
我係咪走唔甩

老豆有冇禿對你冇影響

姐係我得返十年頭髮濃密嘅日子

留意定
一甩就用藥
實冇死

其實去森髮好定保髮堂好
雖然D朋友睇唔出我甩,但係而家自己會摸到薄左,好耐冇gel過 allback
食過保康絲幾個月
係咪唔正常

本身咸濕唔關事
我都食緊,但隔日食

咦,巴打你係原本有雄禿,不過隔日食藥,依家成頭頭髮?定你食定嚟防禦而已?
留名
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞