雄禿脫髮、食/搽/買藥、謬誤、植髮織髮, 你問我答

1001 回覆
40 Like 1 Dislike
屌,去增髮算啦,一食藥就要食成世

有咩增髮方法咁把炮可以解決問題

指織髮定植髮?
植髮一樣要食藥 。

聽人去過哈佛增髮,好似幾好,打波游水都得

想問下前額M位頭髮變幼有冇得救?
食藥芍前額變幼有冇效?

同埋M字額植髮其實幾錢
食藥前額變幼有冇效?

同埋M字額植髮其實幾錢
印度廠果隻有無人食過真係有用

自從保記專利過左好多藥廠都出到藥,我覺得無需要擔心,我都係食西班牙藥

邊隻幾錢?

綠白色盒,800蚊3個月
留名
食藥前額變幼有冇效?

同埋M字額植髮其實幾錢

外用內用藥廠都強調只對頭頂有效
但大部份用家 ( 呢個post已經有幾個啦) 都指出對前額有幫助
我個人睇法係照用藥 但期望唔好太大
能夠止住脫髮已經係有成效

指織髮定植髮?
植髮一樣要食藥 。

好既織髮公司係做到好既效果
你見周杰倫同古巨基
睇左醫生就快半年,食+搽,而家已經見到好轉,髮線出返啲毛,頭頭個轉都密左,所以忠告各位巴打唔好怕,我都知男人老狗同人講自己甩頭髮係好難以啟齒,但係早一日醫早一日好

thanks for sharing
的確好難啟齒
但知道香港人脫髮問題真係好嚴重
個人認為雄禿食藥的確係有效,我都由3期變返做1-2期之間

最初係食保X絲,後期都係食其他廠,感覺唔大分別,中間試過1年無食,頭頂就差d見光

唔知係咪雄禿的人多數都好多頭油?
我有用d防脫洗頭水,用左都會覺得好d

不論油性髮質或乾性髮質
只要DHT濃度過高 就會脫髮
今年22歲
本身好多頭髮又好厚,韓狗咁既髮型
唔知係咪大壓力,又夜訓加一星期兩三J
頭髮少左好多,又薄又幼
M就沒,但頭頂有小小見光
老豆都係多頭髮個d
老母就小頭髮
想試下改善生活情況

留意頭頂脫髮有否變得幼細
有的話 就係雄禿症狀 請多加留意

指織髮定植髮?
植髮一樣要食藥 。

你見周杰倫同古巨基

周杰倫好多朋友都睇唔出佢戴假髮
但明明一眼睇得出 條友明明以前已經勁少頭髮

古巨基就難睇出啲,因為佢嗰個係有陰遮住個額。

btw, 好難想像佢哋每晚瞓教前除咗個假髮之後個樣 織髮係要淨鏟上面唔鏟兩邊,一除假髮就好核突

同埋點解佢兩個咁有錢都唔係植髮而要織髮
可唔可以講講中醫有乜問題?

中醫學說一直唔係針對DHT
基因荷爾蒙遺傳問題 唔對症下藥
點會有方法逆轉雄禿?

樓主點睇 5% Minoxidli 其實淨係擴大血管,比養份毛囊,冇話抑制到dht
你話針對基因荷爾蒙遺傳問題 , 但又叫人用,即係點?

minoxidil 既救髮機制 一直未能充分理解
但已經 臨床證實可以逆轉脫髮過程
一個唔太科學既講法
一塊泥土 地底不停有強酸浸蝕泥土
你係表臉加營養 都會幫到植物再生 , 對嗎?
冇錯 , 係治標不治本
所以要治本要靠食藥

醫學界大致認同 2者一齊用會有 好既效果
呢類research 上網好多
我冇用電腦版唔copy 出黎了

又話唔針對dht冇用
你玩晒即

我一開始睇左中醫半年,係睇一個叫陳光輝既中醫,係尖沙咀良士大廈。

每個月用4000蚊,食佢既中藥同埋藥水,但成效基本係零。佢仲有出書教食療醫脫髮,我都有買黎睇。佢間診所入面有好多成功治療既病人既相。

我唔敢話無用,不過係我身上唔work

好多活髮中心都有相
你又信唔信

嗰啲明星級咁有錢,做晒佢哋啲療程,又做埋代言,但有時睇佢哋出鏡…個效果都係…仲係咁禿

你係咪高登反美斯李維連奴?

有嗰句講嗰句姐

支持你

多謝你

指織髮定植髮?
植髮一樣要食藥 。

你見周杰倫同古巨基

btw, 好難想像佢哋每晚瞓教前除咗個假髮之後個樣 織髮係要淨鏟上面唔鏟兩邊,一除假髮就好核突

而家先進左好多了
未必一定要淨鏟上邊

指織髮定植髮?
植髮一樣要食藥 。

你見周杰倫同古巨基

同埋我諗唔會除 係換造型同定期造型師搞

指織髮定植髮?
植髮一樣要食藥 。

你見周杰倫同古巨基

而家先進左好多了
未必一定要淨鏟上邊

即係直接痴落啲頭髮度

指織髮定植髮?
植髮一樣要食藥 。

你見周杰倫同古巨基

因為我諗唔除有嘢痴住喺個頭,瞓教會好唔舒服

指織髮定植髮?
植髮一樣要食藥 。

你見周杰倫同古巨基

因為我諗唔除有嘢痴住喺個頭,瞓教會好唔舒服

近年先進左好多
臺灣比起香港仲要行前好多
一開四既使用者
食在5-6年 keep到無甩 不過頭髮生存週期係短既
所以好多短既新髮
我係一至二期食 無逆轉 不過keep到無繼續小
平常無人知有dht 問題

植髮一樣要食
如果有dht 又要唔甩 一定得食藥一世呢條路
請各位認命

一開四既使用者
所以好多短既新髮

植髮一樣要食
請各位認命

thanks 李蛇推post
不如你又分享下你經歷
一開四既使用者
所以好多短既新髮

植髮一樣要食
請各位認命

根本脫髮既8成人 (非科學數據 純個人揣測) , 都唔清楚原因 盲信坊間文章
近來DrD 有隻洗頭水賣成800幾蚊 都唔知幾多人又中伏了

另外 , 中醫活髮中心個個月燒你幾千 非對症下藥 最後頭髮越脫越多 無可挽救
越早食越好
毛襄一死左就無得返轉頭
唔信藥就祝君好運

巴打有冇用外用藥?
越早食越好
毛襄一死左就無得返轉頭
唔信藥就祝君好運

巴打有冇用外用藥?

無用呀

用完可能真逆轉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞