雄禿脫髮、食/搽/買藥、謬誤、植髮織髮, 你問我答

1001 回覆
40 Like 1 Dislike
M字額睇醫生
老豆有所以係遺傳
23歲但未個頂有事
留下陰都冇人睇得出其他位都算密頭髮
抽左 鐵同甲狀腺
下星期返去睇報告
正常冇事唔會call我
會有啲咩問題

邊度可以驗甲狀腺? 私家專科?
我之前甩頭髮去政府醫院
好似只係驗左最基本既野,無同我驗甲狀腺

其實我睇返自己有齊哂甲狀腺低既病徵

中醫都講到明我係內分秘失調

有咩嘢好report
咪又係感覺良好

就算有效果都應該未咁快

最擔心係想知你有無副作用
不過都祝巴打你無事 健健康康

1.8%無咁好彩中我掛
M字額睇醫生
老豆有所以係遺傳
23歲但未個頂有事
抽左 鐵同甲狀腺
下星期返去睇報告
正常冇事唔會call我
會有啲咩問題

我之前甩頭髮去政府醫院

我去門診炸麻
我覺得睇醫生
第一個佢都冇幫我開form抽血驗
只係出左轉解信去睇專科
但我冇去到咪睇多次門診拎轉介信
呢個就話抽埋血
今日開始食藥
好緊張

等等你report

有咩嘢好report
咪又係感覺良好

就算有效果都應該未咁快

半年至九個月
巴打 喺香港植髮定台灣植髮好d
我25歲 應該2期去緊3期
兩邊額m緊 個轉開始大

台灣會平啲專業啲
但又遠又人生路不熟 。如果覆診或出問題好煩 。台灣既吳醫生都非常出名, 你可以留意下
香港都ok ga
係比較貴

睇過吳醫生
佢話我唔適合做植髮
叫我食藥

哦?
有冇睇吳醫生既經歷可以享下?
點預約? 幾錢
我都知大概 。但又當時人講比較有說服力

等等你report

有咩嘢好report
咪又係感覺良好

就算有效果都應該未咁快

最擔心係想知你有無副作用
不過都祝巴打你無事 健健康康

咪係囉想等你執告下生髮過程 同副作用姐
M字額睇醫生
老豆有所以係遺傳
23歲但未個頂有事
抽左 鐵同甲狀腺
下星期返去睇報告
正常冇事唔會call我
會有啲咩問題

我之前甩頭髮去政府醫院

中醫唔洗再聽再理
至於雄禿就係m額 加 頭頂稀疏
唔洗驗咁多搞咁多

台灣會平啲專業啲
但又遠又人生路不熟 。如果覆診或出問題好煩 。台灣既吳醫生都非常出名, 你可以留意下
香港都ok ga
係比較貴

睇過吳醫生
佢話我唔適合做植髮
叫我食藥

哦?
點預約? 幾錢

唔洗錢
前排佢飛香港搞talk
30人左右去左 有男有女
講完talk會逐個幫你睇下適唔適合做同大約要植幾多
基本上後生+範圍唔算大佢會話你唔適合
又有成功例子番黎share
Fut同fue原來唔係個客揀
係佢專業判斷

台灣會平啲專業啲
香港都ok ga
係比較貴

睇過吳醫生
佢話我唔適合做植髮
叫我食藥

哦?
點預約? 幾錢

唔洗錢
前排佢飛香港搞talk
係佢專業判斷

FUT FUE 唔到客揀係佢話事 後生既佢都建議左用藥
而且不建議植髮 。佢自己認為禿左都一樣好睇無不妥
佢算係同行內比較有醫德 。唔似流花醫院個班咩都叫你做左先。。。

但聽聞10個客9個佢都話唔啱做
我不敢完全苟同 , 如果做既話 , 去返仁安 個啲
佢大多都會同你做

同埋 肯食藥既話 。 本人覺得植髮無不妥

哦?
點預約? 幾錢

唔洗錢
前排佢飛香港搞talk
係佢專業判斷

佢算係同行內比較有醫德 。唔似流花醫院個班咩都叫你做左先。。。

佢大多都會同你做

我就唔理住啦
範圍唔算大 食左藥睇下點先囉

哦?
點預約? 幾錢

唔洗錢
前排佢飛香港搞talk
係佢專業判斷

佢大多都會同你做

我就唔理住啦
範圍唔算大 食左藥睇下點先囉

範圍唔大有得救
停止脫髮都好
我額頭天生高
但之前啲頭髮算粗 但依加變幼左好多 係雄禿問題?
所以有諗住用外敷藥

大家知唔知依隻藥呢?定有無啲日本藥推薦?
因為本人日本住 暫時買唔到香港啲藥...
另外我自己本身頭頂頭髮唔稀疏
但開始有啲m字額 我諗係第一期
應該要開始食藥?
如果我要食保絲康 自己買黎食就可以?
定要睇左醫生先會好啲?

頭頂有冇變稀? 掉落既頭髮有否變得幼細
如有就要用藥

有啦
最驚藥房賣假藥 藥房買保康絲通常幾錢

正廠4xx
韓版 250左右
放落水10秒內溶就係真藥

點溶法?
好似冰咁自己溶?
我啱啱掉佢落水過10秒冇反應
要督下佢先溶少少
我額頭天生高
所以有諗住用外敷藥

呢隻即係日本版 倍建minoxidil 成份係minoxidil 5%
但日本一直賣幾貴下

同埋邊個話住日本買唔到藥?
ebay / amazon 一樣買到
可以直寄日本

頭頂有冇變稀? 掉落既頭髮有否變得幼細
如有就要用藥

有啦
最驚藥房賣假藥 藥房買保康絲通常幾錢

正廠4xx
韓版 250左右
放落水10秒內溶就係真藥

點溶法?
好似冰咁自己溶?
我啱啱掉佢落水過10秒冇反應
要督下佢先溶少少

化開小小就係
唔係好似冰咁溶
如果森髮或者保髮堂唔洗驚啦 賣假比人拉左9世
想問下咁多位巴打 雄禿係咪一定由轉個度開始無頭髮?
想問下咁多位巴打 雄禿係咪一定由轉個度開始無頭髮?

可以由m字額先
我額頭天生高
所以有諗住用外敷藥

呢隻即係日本版 倍建minoxidil 成份係minoxidil 5%
但日本一直賣幾貴下

可以直寄日本

咁依隻可以買黎用?
另外如果食保絲康 可以自己去買 唔洗先睇醫生?
我額頭天生高
所以有諗住用外敷藥

但日本一直賣幾貴下

可以直寄日本

咁依隻可以買黎用?

riup 5 可以買黎用
但我建議上ebay / amazon買美版kirkland 因為比較比

至於finasteride 日本買係要藥房見醫生
, 我諗你明我講咩
我額頭天生高
所以有諗住用外敷藥

但日本一直賣幾貴下

可以直寄日本

咁依隻可以買黎用?

但我建議上ebay / amazon買美版kirkland 因為比較平

, 我諗你明我講咩

咁依隻可以買黎用?

但我建議上ebay / amazon買美版kirkland 因為比較平

, 我諗你明我講咩

係 所以我想叫我朋友係香港買
但問題係我上網睇過保絲康對前額唔係太明顯
因為我有小小m額 但頭頂仲好多頭髮 所以仲諗緊食唔食保絲康定外搽
如果食保絲康一食就一世 但你地又話要提早治療
Btw 保絲康 會唔會令頭髮變粗返啲嫁?
29歲前額同頭頂已經高到咩咁

買finpecia 同kirkland試下先
應該要開始食藥?
定要睇左醫生先會好啲?

我都係咁 唔知點處理
應該要開始食藥?
定要睇左醫生先會好啲?

我都係咁 唔知點處理

睇專科先
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞