雄禿脫髮、食/搽/買藥、謬誤、植髮織髮, 你問我答

1001 回覆
40 Like 1 Dislike
想問髮粉個啲可以維持幾耐

洗完頭就冇

效果係咪似真髮。成套買會唔會好貴同埋好快用晒?

效果只係一堆fiber 痴落你頭髮到
令你本身幼細既頭髮變粗
老實講 係好難睇得出
youtube 都有幾多review
不坊去去睇下

其實知道遺傳之後都放棄去救啲頭髮。除左食藥植髮。都無其他方法。呢個不失為治標既方法2字頭已經m得好勁
想問髮粉個啲可以維持幾耐

洗完頭就冇

效果係咪似真髮。成套買會唔會好貴同埋好快用晒?

效果只係一堆fiber 痴落你頭髮到
令你本身幼細既頭髮變粗
老實講 係好難睇得出
youtube 都有幾多review
不坊去去睇下

其實知道遺傳之後都放棄去救啲頭髮。除左食藥植髮。都無其他方法。呢個不失為治標既方法2字頭已經m得好勁

食藥 加外用藥 。
係有能力逆轉情況
巴打加油
我個頭有一忽無頭髮 算唔算係
我個頭有一忽無頭髮 算唔算係

邊忽?
一劍留名

好既織髮公司係做到好既效果
你見周杰倫同古巨基

周杰倫好多朋友都睇唔出佢戴假髮
但明明一眼睇得出 條友明明以前已經勁少頭髮

古巨基就難睇出啲,因為佢嗰個係有陰遮住個額。

btw, 好難想像佢哋每晚瞓教前除咗個假髮之後個樣 織髮係要淨鏟上面唔鏟兩邊,一除假髮就好核突

同埋點解佢兩個咁有錢都唔係植髮而要織髮

姐倫個假髮真係好假
一開四既使用者
食在5-6年 keep到無甩 不過頭髮生存週期係短既
所以好多短既新髮
我係一至二期食 無逆轉 不過keep到無繼續小
平常無人知有dht 問題

植髮一樣要食
如果有dht 又要唔甩 一定得食藥一世呢條路
請各位認命

thanks 李蛇推post
不如你又分享下你經歷

到咗呢個田地,冇辨法啦
我食咗大概四年保記,個頂無問題,但前額m 效果不大,個髮線仲有繼續慢慢上移。

外用藥用過但覺得太麻煩,冇再用,還掂遲下諗住過多幾年上移到咁上下就植髮,到時植多啲囉,咁樣諗正唔正確
22歲仔 應該係第2階段
可唔可以試左Minoxidli 5%先
定係拿拿聲用Minoxidli+食Propecia雙管齊下好d

關及人生既事
我唔會比建議
但我有客人 曾經用左minoxidil 接近一年
效果唔理想 最後配propecia
6個月後情況終逆轉
佢話後悔冇一早用
都係個句 睇人睇情況

開始食藥之後仲有冇用minoxidil?
一開四既使用者
食在5-6年 keep到無甩 不過頭髮生存週期係短既
所以好多短既新髮
我係一至二期食 無逆轉 不過keep到無繼續小
平常無人知有dht 問題

植髮一樣要食
如果有dht 又要唔甩 一定得食藥一世呢條路
請各位認命

thanks 李蛇推post
不如你又分享下你經歷

到咗呢個田地,冇辨法啦
我食咗大概四年保記,個頂無問題,但前額m 效果不大,個髮線仲有繼續慢慢上移。

外用藥用過但覺得太麻煩,冇再用,還掂遲下諗住過多幾年上移到咁上下就植髮,到時植多啲囉,咁樣諗正唔正確

如果有心諗住植髮咁做係正確
但理論上外用藥都可以減少髮線後退
22歲仔 應該係第2階段
可唔可以試左Minoxidli 5%先
定係拿拿聲用Minoxidli+食Propecia雙管齊下好d

關及人生既事
我唔會比建議
但我有客人 曾經用左minoxidil 接近一年
效果唔理想 最後配propecia
6個月後情況終逆轉
佢話後悔冇一早用
都係個句 睇人睇情況

開始食藥之後仲有冇用minoxidil?

留名
我係好初期就開始食過印度保記,都算有用起碼冇再甩,依家轉左查落健5%,返而生多左頭髮,有做開運動,不過d 落健係保xx 買500 3支好鬼貴

想同仲猶豫緊嘅巴打講返聲,其實用落健or 食保記係外國係好平常嘅事,基本上係同頭髮保養品冇咩分別,其實仲好過你係街外亂咁買啲冇經過咁多臨床實驗嘅産品啦,起碼人地係公認左防止甩髮嘅最有效方法,有時都要改變下自己嘅諗法,依家如果你係M字額或者個轉開始變疏嘅唔洗諗咁多九成都係雄禿,食藥就方便d,副作用我之前食嗰陣又唔覺有,一日同條女做幾次都試過。落健就好common,我做gym 都見過有d 人洗完頭就查,唔洗覺得shame。

最後段文太長唔好意思,但係因為我都經歷過猶豫不決嘅時候,真係想鼓勵下仲忐忑緊巴打,希望大家d 頭髮都keep 住咁濃密啦
我係好初期就開始食過印度保記,都算有用起碼冇再甩,依家轉左查落健5%,返而生多左頭髮,有做開運動,不過d 落健係保xx 買500 3支好鬼貴

想同仲猶豫緊嘅巴打講返聲,其實用落健or 食保記係外國係好平常嘅事,基本上係同頭髮保養品冇咩分別,其實仲好過你係街外亂咁買啲冇經過咁多臨床實驗嘅産品啦,起碼人地係公認左防止甩髮嘅最有效方法,有時都要改變下自己嘅諗法,依家如果你係M字額或者個轉開始變疏嘅唔洗諗咁多九成都係雄禿,食藥就方便d,副作用我之前食嗰陣又唔覺有,一日同條女做幾次都試過。落健就好common,我做gym 都見過有d 人洗完頭就查,唔洗覺得shame。

最後段文太長唔好意思,但係因為我都經歷過猶豫不決嘅時候,真係想鼓勵下仲忐忑緊巴打,希望大家d 頭髮都keep 住咁濃密啦

多謝分享
但倍健唔洗再幫襯保髮堂
請去ebay Amazon買
30美金直送香港 一共6支
19歲仔已經2期
用左minoxidil4個月都冇乜起色
朝朝噴用個頭都亂哂,又冇得洗頭再吹過
應該轉食藥?
19歲仔已經2期
朝朝噴完個頭都亂哂,又冇得洗頭再吹過
應該轉食藥?
其實1年都無效是咪可以唔使食? 19歲試過食半左保康絲好似無乜用 停左 到24歲個年食左10個月左右類保康絲啲藥(美國啲醫藥網買)+ 半年rogaine 都好似無乜用咁 係咪唔使再食? 19歲到依家25歲 6年時間 見住自己又多又濃變到稀稀地 感覺真係唔好 但每次去剪頭髮條友都話仲有好多頭髮 同埋唔知點解啲人又唔係好覺我脫 可能因為曲同粗 可以遮到
其實我想問: 我是咪應該keep住食夠年幾先?

多謝分享
但倍健唔洗再幫襯保髮堂
請去ebay Amazon買
30美金直送香港 一共6支

https://www.amazon.com/gp/aw/d/B004US07YC/ref=mp_s_a_1_10_a_it?ie=UTF8&qid=1481248532&sr=8-10&keywords=rogaine

我用邊個隻叫regaine, 係咪一樣
同埋amazon仲有一隻叫kirkland, 同regaine邊隻好d?
左邊眉角位啲髮線好似愈生愈上, 但右邊又無乜野, 係咪先兆黎
其實1年都無效是咪可以唔使食? 19歲試過食半左保康絲好似無乜用 停左 到24歲個年食左10個月左右類保康絲啲藥(美國啲醫藥網買)+ 半年rogaine 都好似無乜用咁 係咪唔使再食? 19歲到依家25歲 6年時間 見住自己又多又濃變到稀稀地 感覺真係唔好 但每次去剪頭髮條友都話仲有好多頭髮 同埋唔知點解啲人又唔係好覺我脫 可能因為曲同粗 可以遮到
其實我想問: 我是咪應該keep住食夠年幾先?

想請問印度保記係邊度買
食藥/搽藥有冇話一日內幾時搽好?
早午晚?
THANKS
一出世轉位附近有D頭髮無左 依家都係咁 你建議我做咩好?
有冇持續食左保記5年10年既分享下
見呢到好多都食得唔耐

十年前keep住食一年,之後見頭髮冇再少但銀紙越嚟越少,就停用。

十年後發覺頭髮越嚟越少,終於再食返補救

副作用,令你少打飛機,保留多啲蛋白質,個人冇咁咸濕,個樣都正氣啲
19歲仔已經2期
朝朝噴用個頭都亂哂,又冇得洗頭再吹過
應該轉食藥?

食藥加minoxidil
DHT 濃度太高單靠外用藥無法逆轉
一出世轉位附近有D頭髮無左 依家都係咁 你建議我做咩好?

唔係雄禿幫你唔到
只能靠植髮
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞