雄禿脫髮、食/搽/買藥、謬誤、植髮織髮, 你問我答

1001 回覆
40 Like 1 Dislike
啲醫生會唔會係咪都話有事?
成日驚自己甩想睇下

要真係頭頂加2額甩先係有事
正路唔會亂噏

有冇邊啲醫生推介

所有醫生都係咁睇
依個價錢有冇伏?

香港5xx一支 點伏都抵啦

第幾期
邊度買?

森髮
2掛
仔又生左
不過唔想自己又靚仔變成呀叔

儘快用藥
有冇搽藥 ???

用好耐
生仔所以停過年幾
未買5%

用埋啦
依個價錢有冇伏?

計埋運費, 都係HKD$4x 一支, 好誇張
阿公光頭等於你光頭?
http://hk.apple.nextmedia.com/realtime/international/20161220/56070817

脫髮係睇呀媽個邊, 唔係睇老豆
我搵左朋友幫買5% foam
但佢話
壓縮的、液化的或受壓溶解的氣體
都唔運

點算

邊個咁樣玩你呀
ebay amazon 我都買過好多啦喎
你自己上ebay 買啦

foam 係轉運公司唔轉寄姐
但ebay 好多都有直寄

有無巴打知邊度轉運公司可以轉寄 呢類物品?

foam 係受壓 好多都唔運
直寄20美金 都過得去
但普通液體個隻間間都運到

焗我用liquid? btw ebay運費太貴,我都係係Amazon買算
依個價錢有冇伏?

計埋運費, 都係HKD$4x 一支, 好誇張

所以去番Amazon就得

錢已俾
用Foam應該方便啲
阿公光頭等於你光頭?
http://hk.apple.nextmedia.com/realtime/international/20161220/56070817

脫髮係睇呀媽個邊, 唔係睇老豆

Not entirely true. While the primary baldness gene is on the X chromosome, which men get only from their mothers, other factors are also in play. The hereditary factor is slightly more dominant on the woman's side, but research suggests that men who have a bald father are more likely to develop male pattern baldness than those who don't.

錢已俾
用Foam應該方便啲

Direct Ship to H.K ?
幾錢運?
留名

完全冇效可以唔食
第幾階段 有冇搽藥?

唔知算第幾
冇用其他藥..
除左植髮仲有咩計

其實植髮既話醫生都會建議你食保康絲
植髮係用你後尾既毛補返頭頂 額頭
但你都知 未補既都會繼續脫
所以要靠食藥控制

如果係好初階既 買左外用藥先
遲救一日都好大件事

睇一睇個勢已經到左第三期
可以點做?

唔知算第幾
冇用其他藥..
除左植髮仲有咩計

所以要靠食藥控制

遲救一日都好大件事

可以點做?

睇一睇個勢已經到左第三期可以點做?
廿五歲,好似由七年前開始m,然後頭頂都唔知幾時變到咁。

錢已俾
用Foam應該方便啲

幾錢運?

14.48

唔知算第幾
冇用其他藥..
除左植髮仲有咩計

所以要靠食藥控制

遲救一日都好大件事

可以點做?

巴打我頭頂同你差唔多,不過就無M。好彩有入到呢個post,依家買左6支Kirkland搽下睇下點啦。

錢已俾
用Foam應該方便啲

e bay?

完全冇效可以唔食
第幾階段 有冇搽藥?

唔知算第幾
冇用其他藥..
除左植髮仲有咩計

所以要靠食藥控制

遲救一日都好大件事

可以點做?

可以爬文
講講我情況, 今年三張
成果頭"希梳", 無M, 個頭頂轉見肉多左........
唔係雄禿吧?...
油頭髮幼...朝早洗頭, 夜晚已經出哂油...
用過施巴, 德國髮現工程一排都無咩特別
洗頭脫十幾條, 吹頭又十條
點解救

而家用緊新樽霸王...油脂溢性果隻...
一星期用一次另一隻深層清潔...好似暫時唔錯

其實呢個問題都成十年...睇醫生又話無野
係越黎越薄先驚
頂到4 50歲先鏟光都算....

錢已俾
用Foam應該方便啲

幾錢運?

14.48

又幾平喎

唔知算第幾
冇用其他藥..
除左植髮仲有咩計

所以要靠食藥控制

遲救一日都好大件事

可以點做?

頭頂往往係好難睇得出
都係食藥加搽藥吧啦

越早用藥 救得一條就得一條

唔知算第幾
冇用其他藥..
除左植髮仲有咩計

所以要靠食藥控制

遲救一日都好大件事

可以點做?

巴打我頭頂同你差唔多,不過就無M。好彩有入到呢個post,依家買左6支Kirkland搽下睇下點啦。

估唔到我真係幫到人
好感動
巴打加油 必要時要食藥
講講我情況, 今年三張
唔係雄禿吧?...
點解救

係越黎越薄先驚

留意頭頂掉落既頭髮有否變細
如有 就係雄禿
醫生冇理由睇唔出
十年一刻識咁多
你個頭情況係點?
講講我情況, 今年三張
唔係雄禿吧?...
點解救

係越黎越薄先驚

留意頭頂掉落既頭髮有否變細
如有 就係雄禿
醫生冇理由睇唔出

爬完文...
係咪所有外用藥開始用都會脫一排先?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞