雄禿脫髮、食/搽/買藥、謬誤、植髮織髮, 你問我答

1001 回覆
40 Like 1 Dislike
第一二期要食幾耐?食幾耐可以停
係咪m 字加頭頂先係雄禿? 我無m但係頭頂稀疏,同埋中學果陣手多多成日r個轉位搞到發炎,唔知關唔關事 想搵個醫生check 清楚先用藥

依家仲有無成日R佢,或發炎?
如果頭皮健康,但都未生返厚,要小心。
可以留意下洗完頭所甩嘅頭髮,或枕頭上嘅,數量,同粗幼。

如果太多,又幼細,就有機會係雄禿。

唔該晒脫髮大師2016

準備改名啦脫髮大師
大師們建唔建議我買住黎茶先?如果唔係雄禿會茶完會唔會仲嚴重左
其實我都有條link可以分享,佢話其實生仔都可以唔洗停藥,因為係精液含量好低,不足夠變成畸胎
不過女人一定唔食得

http://mothertobaby.org/fact-sheets/finasteride-propeciaproscar-pregnancy/pdf/

依隻可一用嗎?
其實我都有條link可以分享,佢話其實生仔都可以唔洗停藥,因為係精液含量好低,不足夠變成畸胎
不過女人一定唔食得

http://mothertobaby.org/fact-sheets/finasteride-propeciaproscar-pregnancy/pdf/

一早講左 有晒研究
係上邊有個藥房仔衝出黎柒

依隻可一用嗎?

返左黎香港 ?
呢隻可以呀 , 但正廠好貴。
大師們建唔建議我買住黎茶先?如果唔係雄禿會茶完會唔會仲嚴重左

你咩症狀? 如果真係搞唔清就去睇醫生啦
不過女人一定唔食得

一早講左 有晒研究
係上邊有個藥房仔衝出黎柒

條link 入面d係美國勁人,有權威

依隻可一用嗎?

返左黎香港 ?

我阿媽識人拎藥 有平
我3月返香港再拎返去外國
Btw其實係咪一開始出現m額就要用?
有早無遲係最好?
幫阿媽問 因為佢唔想我咁細個就開始要用藥
利申:24
由細到大都有m額(髮線超級高)
但係其實我頭髮本身好濃密同多
有無得搞架?

依隻可一用嗎?

返左黎香港 ?

我阿媽識人拎藥 有平
有早無遲係最好?

食藥吧啦
23食緊
總結係咪髮森同__堂買finpecia唔伏?

一隻食過
一隻食緊

返左黎香港 ?

我阿媽識人拎藥 有平
有早無遲係最好?

食藥吧啦
23食緊

但食同噴野一樣都係食開用開就要一直用落去?
唔可以停?
總結係咪髮森同__堂買finpecia唔伏?

一隻食過
一隻食緊

無答過

Sorry另外一問
2隻係咪只係牌子唔同 效果一樣?
因為regro平150蚊 諗緊買邊隻好
再世華佗 想請問kirkland liquid你會推介邊到買
我見保x堂買貴amazon好多
但amazon寄香港計埋shipping又唔知貴幾多
想請問你邊到買多
另外想問呢 我個情況淨係m字額兩額開始後移
So far係咪淨係用5%夠做
感謝
再世華佗 想請問kirkland liquid你會推介邊到買
我見保x堂買貴amazon好多
但amazon寄香港計埋shipping又唔知貴幾多
想請問你邊到買多
另外想問呢 我個情況淨係m字額兩額開始後移
So far係咪淨係用5%夠做
感謝

Ebay買啦
minoxidll 邊隻牌子好
邊到買同幾錢
minoxidll 邊隻牌子好
邊到買同幾錢

追追post
minoxidil 5% kirkland
ebay or amazon

Sorry另外一問
2隻係咪只係牌子唔同 效果一樣?
因為regro平150蚊 諗緊買邊隻好

牌子唔同。成份一樣
效果一樣
由細到大都有m額(髮線超級高)
但係其實我頭髮本身好濃密同多
有無得搞架?

未必係雄禿
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞