雄禿脫髮、食/搽/買藥、謬誤、植髮織髮, 你問我答

1001 回覆
40 Like 1 Dislike
19歲有m字額有甩頭髮

請用藥

醫生開呢隻有無用?
用左一年
已經話左我係雄性脫髮

唔係minoxidil 基本上可ignore

要轉藥? 係未可以唔睇佢呢個醫生啦?

醫生開呢隻有無用?
用左一年
已經話左我係雄性脫髮

要轉
唔洗再睇 自己買藥就得
想買rogaine / kirkland 但amazon唔直送香港, 集運又未必上到飛機(易燃), 有咩辨法?

當然只搽額位
日本女朋友 我既夢想 , 可惜已經冇機會
睇返就記得
とよはし? 我識呢個城市 係東京大阪中間

明白
竟然識依到
我十年都唔見一次香港人
住左咁耐 都只係識到一個香港only

好葡萄日本女友

但只能夠話香港女仔其實更好
日本女仔 已我女友爲例
佢好照顧頭家同我
清潔會做足
但另一方面 佢都好悶
成日係屋企 出遠啲都唔鐘意
所以搞到我成日都無所事事
同埋佢份人都好悶下

要轉
唔洗再睇 自己買藥就得

係未唔先食藥住? 搽頭就ok?
邊隻會比較好?
食住保記都有頭髮係前額甩出黎個尾係幼
想買rogaine / kirkland 但amazon唔直送香港, 集運又未必上到飛機(易燃), 有咩辨法?

ebay
ebay
ebay
ebay
ebay
ebay
太重要所以講多幾次
問左幾間藥房都冇保康絲

繼續問

當然只搽額位
日本女朋友 我既夢想 , 可惜已經冇機會
睇返就記得
とよはし? 我識呢個城市 係東京大阪中間

明白
竟然識依到
我十年都唔見一次香港人
住左咁耐 都只係識到一個香港only

好葡萄日本女友

但只能夠話香港女仔其實更好
日本女仔 已我女友爲例
佢好照顧頭家同我
清潔會做足
但另一方面 佢都好悶
成日係屋企 出遠啲都唔鐘意
所以搞到我成日都無所事事
同埋佢份人都好悶下

你唔要我黎
肯定好易哄好易開心

要轉
唔洗再睇 自己買藥就得

係未唔先食藥住? 搽頭就ok?
邊隻會比較好?

食埋藥會好啲
但自行抉擇 , 其實都depends on 你脫成點

你唔食直頭不停向後退左
呢個case 建議搽埋藥
已開post 2
爆左請移玉步 :
https://lihkg.com/thread/63100/page/1?ref=android

此post有大量重要資訊 , 請多參考
minoxidll 邊隻牌子好
邊到買同幾錢

追追post
minoxidil 5% kirkland
ebay or amazon

sorry,追左

夜瞓影響大唔大
本身無m 額,但呢一年夜瞓四五點先瞓
開始見到髮質差左同無啦啦會夾條白色
m 額都幾明顯

用minoxidll 有無可能變返唔m
minoxidll 邊隻牌子好
邊到買同幾錢

追追post
minoxidil 5% kirkland
ebay or amazon

sorry,追左

夜瞓影響大唔大
本身無m 額,但呢一年夜瞓四五點先瞓
開始見到髮質差左同無啦啦會夾條白色
m 額都幾明顯

用minoxidll 有無可能變返唔m

夜瞓冇影響
minoxidil 會生返啲毛仔

巴打邊到買?

醫生配

你唔食直頭不停向後退左

個醫生話對m額無咩用
有冇防脫洗頭水推薦

你唔食直頭不停向後退左

個醫生話對m額無咩用

保康絲 同 minoxidil 都對前額冇效
但你都用緊 。
有冇防脫洗頭水推薦

仁山舒利
一周2次

不時用較溫和既就可以了
有冇防脫洗頭水推薦

仁山舒利
一周2次

不時用較溫和既就可以了

佢話係去頭皮,其實有冇阻止dht嘅作用 BTW 我都有頭皮問題,心諗用藥要用一世不如買防脫洗頭水
有冇防脫洗頭水推薦

仁山舒利
一周2次

不時用較溫和既就可以了

佢話係去頭皮,其實有冇阻止dht嘅作用 BTW 我都有頭皮問題,心諗用藥要用一世不如買防脫洗頭水

冇防脫洗頭水係有用。冇洗頭水係可以防止脫髮
冇洗頭水Block到DHT
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞