【Disney+】The Falcon and the Winter Soldier 劇透討論區(3)

1001 回覆
20 Like 6 Dislike
打仗戰績勁過steve
Karli上集咁冷血炸死咁多人
又話阻住佢地既人就要殺
最後打死左Lemar之後個樣好似做錯事
成班人又唔知做咩走佬
個個好似第一日見打交有人死咁
呆晒係到
冇CHECK幕後
可能劇本統籌做得唔係咁好
Karli上集咁冷血炸死咁多人
又話阻住佢地既人就要殺
最後打死左Lemar之後個樣好似做錯事
成班人又唔知做咩走佬
個個好似第一日見打交有人死咁
呆晒係到

咁冇錯喎,仲要係打死黑人
其實唔覺呢幕有咩問題
班Flag smashers本身平民出身烏合之眾,仲要殺錯人呆咗好正常
John Walker個反應就鏡頭已經focus哂

你估打機咁死咗個npc唔駛理繼續打咩
人地上面係講緊佢地之前已經炸死左好多人,尤其係強化女。
而且個黑人唔係磨菇。冇咩好發呆。
人地上面係講緊佢地之前已經炸死左好多人,尤其係強化女。
而且個黑人唔係磨菇。冇咩好發呆。
炸死人同直接睇住打死個人爭好遠喎
今集一開頭,佢地好沉重咁睇GRC被炸既新聞
炸同親手殺係兩回事
吓?
我本來覺得今集幾好
而家越講越覺得呢個位寫得差
記唔記得之前喺車打交呀?
你強化人一拳打人雞心,再打到人由行緊嘅車頂跌落馬路。本身呢吓已經係攞命。
暴力對呢班強化人係平常事。
尤其係佢地係攻擊敵方嘅戰鬥人員,如果係誤中普通平民而發呆可以理解。

但打中嘅係敵方戰鬥人員就算9數,根本即刻散水,仲發呆係寫得唔好。
炸係個炸彈殺
親手殺先係自己殺
因為畀falcon感化過?所以開始軟化並懷疑自己做緊嘅嘢
呆咗呆咪散水囉,本身敵人佔上風仲辣着個啪咗藥嘅軍佬喎
你要堅持維護that,s ok
你有自由。
其實係劇情殺

JW + Battlestar 貨車上打幾件super soldier咪又係咁
好正最尾暴走拍到好有張力 劇仲好睇過戲 以後再睇啲爛gag爆谷戲應該會訓著
今集walker條線好流暢 上兩集無端端爆seed反而顯得有啲突兀 不過都係搵位表現佢本身衝動
而上面有人講zemo個concern有啲不合時宜放係套劇入面就啱 但成個世界觀黎講而家超級士兵根本唔算係咩 同成百年前靠一個就扭轉戰局唔同 有神有怪物 超級士兵直頭量產緊
呢個可能係zemo比較睇重個人嘅心態 佢知支嘢會放大個人嘅特質 超越咗一般人 但一般人依然會當佢做榜樣追隨佢;反而班裝備撚除咗裝都係普通人一個 有同理心 唔擔心佢地變到扭曲;至於thor hulk個啲已經唔係人黎所以管唔到,不過如果佢知仲有班女巫超人類 應該又係會針對佢地
仲有lamar咁就瓜咗仲諗住佢都有份啪藥

同埋power broker到依家都仲未出場 sam又無咩苗頭接盾 得返兩集埋唔埋到尾㗎 會唔會最尾又係好似endgame咁揸返起個盾飛兩嘢暗示終於接盾 跟著end credits先出power broker fine i will do it myself
得你諗嘢最make sense
錯手 原本無諗過打星黑人
你讚錯啦
我都係睇152樓至覺得呢場有問題。
你去讚番152樓。
下集直接趕jw走接盾啦
打死人比人拍曬片
如果BW冇死
會唔會打得贏US AGENT?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞