【Disney+】The Falcon and the Winter Soldier 劇透討論區(3)

1001 回覆
20 Like 6 Dislike
exactly,成百歲嘅經驗都係同佢喺度拉拉扯扯...
好似一代宗師咁,還返晒D武功俾你
john想殺佢兩個

bucky同falcon淨係想拎返個盾所以留手

咁諗會唔會好好多
繼續hydra餘黨

實有啲名單冇入電腦嘅
唔會,你見到一個情緒失控嘅人攞住把刀,你都會盡快搶咗佢
點會同你就住就住拉拉扯扯,個劇情根本就有心寫到JW特別強
唔會
Steve認得Bucky同佢打嗰陣留手都唔會比人打暈咁撚柒
Zemo 個頭套樣用一陣就無
講真套劇佢個角色幾正
咁快退場有啲唔捨得
未寫死嘅
可能之後會有Thunderbolt
簡單問就係美國政府點解揀一個冇將美國形象擺第一位嘅人做新美隊?
因為佢本身係軍人
感覺上容易操控過Steve
體能又唔算差囉
係咪佢兩個太廢之後啲電影會冇咗佢兩個咁
拎曬獎 又通過曬測試咪比得
Steve都係軍人喎
So?
啱 大庭廣眾英雄唔可以亂嚟
就算Wakanda基本上想點就點
佢係首爾都唔可以殺咗Klaw
睇緊開頭
SAM好撚ON9 BUCKY又陪佢癲
JW啱啱死完好友又殺左人 SAM第一句就stop it
之後都未安撫好 就叫人交盾
同個死八婆傾又可以講咁耐
JW同佢都算係同事 求其幾句就當打發左佢
我係觀眾都覺得sam根本無心理佢
只係想拎走個盾啦

真心 如果steve係到 佢一定唔會以拎返個盾為首要先
仲要係咁既時候隔硬搶
軍隊有心理側寫師分析
照計佢心理分理狀態果part一定fail
Steve入咗伍未上場就做實驗
第一次上戰場都係抗命私自行動
到現代每一次都係同美國政府打
點樣同一個真係聽order嘅軍人比
Zemo冇Bucky幫連喺普通prison都走唔到,更何況Wakanda
未必 第二集佢個狀態都正常
係俾人打到仆街 又做唔到野
仲要死埋個best frd先出事
咪又loop番個問題
好明顯John唔係將美國形象擺第一優先。
點解揀佢?
咪因為感覺上聽話囉
好明顯冇預計過佢會失控
佢唔失控嘅話佢一直做緊嘅野係保持緊美國嘅形象喎
心理側寫師嘅工作就係喺你正正常常果陣,分析到你嘅心理缺陷喎。
而且JW講佢地本來可以係一隊 (一齊既話Battlestar可能就唔洗死)
都講得岩 頭兩次都有誠意搵佢兩個 但都拒絕左

雖然咁賴sam同bucky都唔係幾合理架啦
但都係可以理解walker會咁諗既
反送中嗰陣啲左膠都識出嚟話畫面唔靚啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞