【Disney+】The Falcon and the Winter Soldier 劇透討論區(3)

1001 回覆
20 Like 6 Dislike
Fake Cap 黑化
LM
續上個post
成隊super soliders兩條普通人唔call馬去打,乜撚嘢劇情嚟
想證明自己
JW覺得自己打咗血清好威掛
阿sam比人威脅家屬竟然唔call政府保護
第一次去葬禮其實已經要call馬
我諗mcu世界嘅人最多係覺得未爛過啫 佢地點會知真係有幾硬淨先得架

好似cap 2入面有個隊長博物館 乜都有講
加上wakanda入左世 vibranium應該已經唔係秘密
講真打死JW (even佢啪左針) 應該仲易過打爛塊盾
至少karli佢地都知自己唔係刀槍不入
但個盾一定係
似係剩係想殺新美隊,個女人係出刀沖埋去新美隊度
人都炸死埋,而家又玩仁慈
咁放炸彈個個都係Karli啫 係車到個時個男都唔知情嘅

Karli咪就係個女人囉
以為自己真係"steve程度"嘅cap
劇情膠膠地,暫時walker個角色最正
套劇好似拍到啲super soliders廢廢地咁
驚紅女巫發癲同蜘蛛仔大個之後變壞好過啦
super soliders不過係大力少少遮
佢宜家應該好撚憎政府
又交個盾比第2個
又知道咗有個"nobody"黑人cap
頭兩集都知正苦信唔過
又交盾比JW
又喺佢套Falcon裝度做手腳
不過今集呀John Walker行樓梯果陣舉住盾拎住把死人手槍果幕真係一見到就笑出聲
其實佢幾好戲
如果令到觀眾討厭佢其實某程度上佢演得好
個角色就係要惹人討厭
外國有人send death threats 就真係太激喇
漫畫John Cap /US Agent係拎手槍
所以我覺得做得幾好

但覺得佢真人舉盾揸槍做得好屈突
第一集出咗一陣Torres之後就完全冇出過嚟
暫時冇位比佢入
後生仔女 我全部當for 鋪Young AVG only
佢個樣係幾衰
但做半奸角做得幾好既
其實個新美國隊長 係漫畫入面 有冇咁樣黑化到?
似係呢季就收皮
https://drive.google.com/drive/folders/1mlpiPMDtYtSGUYdzplxLYXNhIVJBSfHK?usp=sharing
Update咗新一集
遲係遲啲 總算一晚做晒
辛苦美漫巴了

幫手po過嚟先
有,周圍殺人,根住比人趕返落黎
Steve做返,之後政府搵佢做秘密任務,
變左做US Agent,類似美版winter solider咁囉
我估結局 會俾sam做隊長
咁你起碼call warmachine
連政府保護你家屬都信唔通,咁仲做嚟做咩
再者政府要搞你屋企人,一早係civil war搞咗
話時話,antman好似話驚屋企人比人搞所以唔跟cap逃獄
阿sam當日走咗去其實都幾仆街
呢套嘢又話正苦可以靠佢套裝嚟追蹤到佢
CW嗰陣走咗佬幾年都唔捉佢
John walker幾時打咗serum
第一集已經打咗?
呢一集打
冇拍到佢打嗰下出嚟
但最尾佢幾層樓咁跳都好明顯打咗
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞