【Disney+】The Falcon and the Winter Soldier 劇透討論區(3)

1001 回覆
20 Like 6 Dislike
係編排差D 作為MCU唯一智將 由zemo講野引到佢地互片會正路好多
依家好似John溝女失敗再惱羞成怒 仲要打輸
火遮眼咋麻
唔知zemo會唔會收多枝,好似地下得返6對殼
原本好似得7枝
咪比Walker拎咗枝
開袋果陣係得7枝
今集完美示範
果盾真正用法
呢集因為佢老死死左催化到佢痴線寫得好好
反而係第2同第3集中間佢個人設轉得好快
第2集都仲講緊John係好有心去做Cap呢份工, 但第3集開始就講到佢好心急好自大咁
呢個gap位如果補翻多少少就順暢好多
成件事教訓大家強化人一定要著避彈衣
個袋一定要拉好拉鏈!
如果講多少少佢做左cap之後個社會對佢期望係點
解釋翻點解佢咁心急, 成個角色就寫得好完整
今集有再提翻佢終於搵到同去做一樣佢認為正確嘅事, 呢part幾好
公平講
就算JOHN極速暴力化(應該本質)
SAM都係未夠班做
佢個袋係比zemo射中啫咁
果場戲幾好笑
米高基頓咩裝備都冇(手槍並無意義)
PETER徙手已經可以打暈佢捉佢去差館
咁咪會揚哂佢係Peter仔囉 又無證據點斷正啊咁
其實漫畫個JOHN係點?
講真,軍人出身,得戰爭經歷,可以變咩?
烈探追擊個湯告魯斯?
佢會燥狂症掛
情緒管理比較差嘅Cap
我覺得除左大眾點睇 walker自己想點都係一個重點
當佢掛住cap個名 越想做到配得起cap呢個名號 越發覺同steve個差距到底有幾大
得返兩集想知佢點寫到Sam夠班做

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞