【Disney+】The Falcon and the Winter Soldier 劇透討論區(3)

1001 回覆
20 Like 6 Dislike
啱,尤其是當時Evans 未紅
TWS係美國隊長嘅轉捩點嚟
Avengers個陣跳機要降落傘,俾人笑係最無用Avenger
TWS一開波就已經唔洗,過咗一套戲就變最型Avenger
avenger 1果陣既cap直頭係柒頭
件衫柒 表現柒
真係cap2直接洗底 唔講打bucky 剩係升降機打同拆quinjet真係型撚到仆街
Punisher喺MCU有成套劇比佢喎
雖然係Netflix
但係都係MCU一部分
Steve人類最強人格
無論打唔打血清,呢樣野應該無人能及
打血清=戰星所講既無限放大人格
當時我以為新cap會將之野帶去美國實驗室,但點能知佢私下用
我估佢只係想做the only one ,而唔係博愛情神一齊比美軍提升
黑豹甲有得debug
omega red
點會
但我想睇佢做蜘蛛俠師父
都唔係睇劇情既剩係睇女巫 之前仲要出d fake news增加劇情討論 真心要排既其實4集已經可以講完 拉到咁長悶到仆街 一集分開兩次睇 反而套falcon每集都睇兩次太多資料 睇一次消化唔到
點睇都估到佢會打serum下話
最強人格但當tony飛機杯
steve內戰個單野私心大到咁
jw就比人鬧爆
又黎 唔好啦等陣又好似wanda咁fake臭

同自己合作
搶石可能仲勁
但依家無曬石
搶部time travel機
呢套之後個個跳機都唔用降落傘,驚太柒
你要明白無絕對正義同邪惡呢樣野嫁
只係偏向邊個點
反而我會尊重punisher ,狼人呢d反英雄主義者,實事求事
但套野得6集?硬係覺得個結尾好hea
個套無official linkage
都有可能
疝氣同madripoor 都有關係
呢排又係咁leak figure costume

wolverine 都同madripoor有關係
但係現階段應該未有任何x-men related 既野住呱

支氣出一出場
當宣傳套戲
不過我想係Punisher 或 Deadpool
唔用都可以好柒望下Bucky
佢果下真係生命值硬值嘅表表者
再睇返其實JW下下都係摏人心口
CA3 Cap最尾係摏爆IM個頭盔先插心口

不過一個死咗一個坐得返起身
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞