【Disney+】The Falcon and the Winter Soldier 劇透討論區(3)

1001 回覆
20 Like 6 Dislike
講真 以軍人嚟講佢嘅心理狀態好正常
係咁大嘅壓力之下 又知道自己能力不足
再加埋serum放大哂啲優點缺點
唔係個個都好似Steve咁幾乎完美
佢最多係躁底少少
衰在佢講嘅野踩到Sam同Bucky條尾
本身Sam都就嚟接受到
佢死左果個黑人隊友心理狀態明顯優秀過佢。
而且本來可以避免開拖
walker講差啲比你呃左
sam仲要咁搶口講you made a mistake (偏偏係人地咁亂既情況講)
咁無論係真心定無意又好
walker都會當你係想呃佢啦
之後sam同bucky就開佢波
表面望落去係咁囉
如果接美國隊長呢個位嘅係佢
佢都可能會承受唔到壓力失控啫
有好多野唔會係你事前推測推斷得到出黎
正如john開頭搵sam同bucky 話可以合作 佢都唔會估到呢兩個人咁大反應
睇番第三集 去到sam佢佢地犯 條八婆炸死人
john: if we get the job done, you really think they're gonna sweat us on the how
急於求成 要爭取人地認同佢既結果咪就係唔再理手段
Bucky唔接受walker都正常嘅始終同Steve過百年戰友
不過Sam就唔知做緊咩暫時我個人都未覺得佢應該接盾

睇到呢刻 Zemo係最突出嘅角色
BTW walker好撚好揪
CW個陣只係單純壞人 為報仇令avengers鬼打鬼
但呢套zemo突出佢個角色設定 奸得黎又有驚喜
如果套劇前幾集有拍到有一大半美國人反對呢個新ca,,令佢急於證明一d野,
咁你嘅講法或者成立嘅,但偏偏冇。
去左raft姐
咁睇你覺得一班三九唔識七既美國人否定佢係CA緊要
定兩個前CA既親密戰友完全唔接受佢呢個新CA緊要

兩個前CA戰友就睇住佢俾人打到仆街(雖然果兩件自己都係一鳩樣)
一大半美國人睇到既就係佢出黎做既公關SHOW同而家公開處刑式殺人
bucky隻手比起CA2
換左Vibranium料加wakanda科技 啲拳應該更加勁先係
雖然唔係winter solider全力
但walker當無事咁擋曬
森林果個scene係好似大家落bar掟鏢吹水咁姐
同埋果段重點都唔係練盾

自己練果陣梗係唔同啦
果兩個前ca隊友39唔識7,真係唔重要。

你最尾都講左,美國人整體睇法至重要,所以前幾集冇鋪有美國人反對佢做新ca,
劇情鋪排上係幾失敗。
Sam個種正氣性格越黎越似Steve
尤其上集去搵Karli傾計個段真係exactly Steve會做嘅野黎
Steve交盾比佢個理由都好簡單,就係Sam is a good man
實係啦
個八婆特登殺無辜既人就有得傾
walker衝動殺恐怖份子就you made a mistake
屌那星
係咪veep女主角
仲要唔係wakanda科技 係普通機槍
真係mistake
記唔記得美隊2 STEVE佢地3個係馬路俾班Hydra軍人圍住
想開槍Rumlow都閘住話NOT HERE

要殺人唔係唔得 但個時間場地錯曬
等睇下集佢拎個自製盾都打贏Bucky同Sam
John Walker其實幾慘
死左best fd戰友,為左報仇殺恐怖份子但受千夫所指
個角色寫得幾好,演員又做得好
希望唔好變奸角最後一集就死
做個反英雄其實唔錯
Sam嘅經驗包嚟咋
唔係呀 之前話有學潛入skill 好似係

white wolf 如果跟漫畫應該好有料
leader of Wakanda's secret police
不過MCU就.....唉 是L旦啦
嗰啲skills全部hydra train嘅
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞