【Disney+】The Falcon and the Winter Soldier 劇透討論區(3)

1001 回覆
20 Like 6 Dislike
Steve係連Zemo 都認同唔會黑化既superhero
我覺得分3個層次
1就你講嘅唔會太討厭

2就有會討厭,可能純粹自私
又可能經過啲嘢先黑化,部分人會理解
好似walker咁

3就係完全唔深刻,少描寫又冇乜人記得
用完即棄
呢類mcu就真係好多
3 即刻諗起Ultron
GH.325
雖然我覺得暫時唔會再搞啲咁嘅劇情
睇佢重唔重要既ja,重要既死都救得返

好似AOS咁
除咗你提果幾個
我個人幾鐘意homecoming個vulture
特別係喺車chok peter身份果場戲
一定唔會出啦 除非link去AOS啫
Antman2果三個on9
最大問題係之後每次死人,啲人就會問做咩唔用枝藥救返佢
一係就要解釋一大輪點解個技術冇得量產
最後個幕 正到
血盾
我原本以為會一下斬頭之後先醒起依度係迪迪尼
血盾應該係底綫
好震撼 有幾可見到個盾沾血
對迪迪尼黎講,算好大尺度
我以為個男人手跌落黎有血個下就算!
點知影集都出到一幕咁iconic場面!

大家覺得之後2集走向係點?
希望Zemo 仲有出場機會啦!
死唔去,最後出黎勸新美隊收手
完全浪費左ultron個設定
象徵住美國隊長嘅精神已經被玷污,唔知美軍仲會唔會俾walker攞住個盾
Power broker恐嚇karli話會收拾佢而打咗serum嘅karli會驚﹐即係power broker都唔係等閒之輩﹐或者serum係有弱點

如果serum有弱點即係karli同john walker都已經鋪好條路畀佢哋一下exit
子彈
公關災難
某程度都諷刺緊美國個種風光背後係由乜野去建立
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞