【Disney+】The Falcon and the Winter Soldier 劇透討論區(3)

1001 回覆
20 Like 6 Dislike
原來如此
今集執完serum, 同佢老死傾完計就打左
你見佢一拳打到人地飛走, 又徒手屈彎支鐵通就知啦
call都無人理佢地啦
按zemo個理念,
佢見到女權大媽同hulk係未會發癲
做空軍無人捉
一定會
Bucky 一開頭段喊戲忍唔住眼濕濕,佢終於唔再係Asset,仲要一講homecoming 嗰嗰字播番cap 2,bucky就喊出嚟加埋得度自由之後嘅笑,真係好感動,今集又多番打鬥,正可惜佢仲就住就住咁
Btw 佢見度John 比人㩒住打個得戚樣好cute

最後John 因為自己好朋友而用盾係咁打爛人,好似civil war bucky 被炸爛手 Steve 用盾打爆iron man 副裝咁不過Steve 係收咗手冷靜番...唉真係學zemo 話齋有幾多個係Steve 同bucky
美隊用盾打ironman個下已經背棄咗自己理念啦
john walker個黑暗面好睇
蜘蛛俠電影講過同thanos大戰單嘢已經全世界都知
見識過成班痴線佬互片
好難想像zemo仲可以睇唔化
我覺得相反理念既人出現仲合理啲-------全民打血清
Bucky用新手臂 但點解仲廢過CA2嗰時
MCU入面個個戰力都好飄忽
原本對病毒架
依家夾硬講打改造人
女巫定呢套好睇
我都係諗係Steve 打Tony,根本個個人見到自己care嘅人比人殺都會失去理性。Steve 比Tony屌到棄盾,因為知自己唔可以再扮聖人
屌你wakanda都有國安法全球通行

我都覺得JW個角色幾好睇
要接任已經唔易,重要無人care你乜水
打又唔夠人打,本身一直想sam同bucky合作
但人哋係復仇者采你都on9
跟住老友又死埋
條黑化線都合理

反而sam就真係大愛左膠
突然學埋steve啲衰嘢,一句佢理念ok就算
結果自己家姐比人兇就即刻帶埋bucky full gear去見面
其實某程度上我都係cw果集唔鍾意steve
佢堅持自己一定係啱堅持到其他嘢咩都唔理
病毒好似吸引啲,而家仲講血清好似太少兒科
zemo係咪冇晒戲份定係最後一集post credit再出場
血清提完又提
睇死最後都係打強化人組織打贏就完
sam接盾
殺手下下唔駛留手
同家下就住唔可以發力打死人
仲有Power Broker
隱boss應該差唔多要出黎
Zemo個理念就係權力使人腐化

一個好人 無權果時可能對人好好 有容人之量
到佢有絕對權力可能會原形畢露

唯一可以相信嘅得Cap & Bucky

John Walker其實就係佢口中所講普通人 even佢本身係好人 有左supremacy 之後會變成點

當然
John Walker其實都好慘 有左serum 只係催化劑
佢經歷緊嘅野 包括代替上左神枱嘅 Cap, 背後俾幾多人否定 話就話係Cap但得個Shield 無能力 Avenger WFC佢 全世界人對佢嘅期望....
仲要死埋個best frd 都解釋到點解佢會黑化
加埋佢本來性格已經有d 問題

枝Serum 只係將佢一路積累落嚟嘅壓力 嘅爆發點

但不幸如Zemo所講
支Serum將以上所有野放大
我睇cw 個時都唔鐘意steve 因為同之前嘅形象太矛盾,加上個期CW網上日日鬧交
但棄盾之後出返來又鐘意返,放低美隊身份,知道自己嘅陰暗面同自主性之後反而有返人性化嘅一面,我覺得導演改變steve 嘅英雄形象,反而更吸引人有人性嘅英雄故事都係好吸引
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞