【Disney+】The Falcon and the Winter Soldier 劇透討論區(3)

1001 回覆
20 Like 6 Dislike
一味追求緊湊無咩意思
尤其係呢套嘢都多嘢想講
再短啲嘅話就會變得buildup唔夠
劇本精
對白精咪得
長唔等於講到野架
衣家得返兩集都唔知佢點樣寫到Sam夠班做cap啦仲Cut
去左隔離做Gellert Grindelwald
由細練到大姐
其實John Walker同Thor劈頭仲有Hawkeye斬yakuza行為上冇咩分別,一樣係殺反派泄憤

不過佢當街當巷俾一大班人影到哂
好dark
我覺得係John Walker個表情 真係好撚狼果隻feel
本來有d同樣既feel,但翻睇個度多次,好似更了解
就覺得同hawkeye個d唔同
avergers都殺人,但個質上唔同
首先佢真係做任務時好勝,撩falcon打都係,為執行任務,冇同佢所謂既反派有討論空間,同最尾一刻俾仇恨支配左,狠狼咁殺一個已經被佢制服既人
怪獸與牠們的烹調方法
我講緊Endgame個Thor同Hawkguy
Walker was right
隻揪還隻揪 殺犯還殺犯 差好遠嘅
咁唔洗拍劇啦 出電影咪算囉 宜家咁仲可以出多d mcu嘅背景都幾好啊 好似madripoor
有d唔同
後面果兩個冇求饒
yakuza有喎
想講有時N劇或者D劇唔夠傳統單元美劇精煉同緊湊
以前大部份美劇(一季23集左右,有主線+每集單元古行),都可以用一場戲帶出單元角色嘅性格同背景,成集可以得3場戲就描寫得好立體。呢d係我以前覺得美劇好勁嘅地方。仲要40分鐘左右可以完滿講一條主線同單元副線。

但N同D大部份劇都好拖泥帶水,浪費好多篇幅但又唔入肉。

記錯了
乜原來咁撚廢

Harry Kane不嬲都茅

做wallpaper一流
梗係知
得個度佢周圍收錢殺黑幫
前一個frame個盾牌shot同埋呢個shot拍得好正移軸慢動作

呢一秒無啦啦眼珠變橙係燈光定係點
新cap真係好廢
完全唔知佢邊到黎咁有自信
如果同外星人打應該比人撚到絕望退出都似
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞