【Disney+】The Falcon and the Winter Soldier 劇透討論區(3)

1001 回覆
20 Like 6 Dislike
其實跟本冇理由比battlestar零裝自己沖上去先
敵人時被洗腦殺意太強招招奪命姐
同埋間中"入廠repair"

Instant karma
好好睇
我諗budget問題,如果唔係可以拉多倍集數
呢個真係係電影級劇集,唔同aos
唔該曬巴打
down左生肉先再拖個字幕檔入去
回力鏢
仲要如果佢地唔入去 sam其實未必有事
其實唔明點解JW好似好睇唔起Sam同Bucky 我知你勁,攞過好多honour但話晒Sam 都係avenger , 瓦解過hydra陰謀,同thano交過手,Bucky直程係強化人
真係攞起個盾就以為自己大晒那來的自信
我反而認為要縮到4集完,劇情會緊湊番。
要玩黑化嘛
而且漫畫好似都係燥底人
如果佢好冷靜兼高智力咁佢唯一對手就係施蒙。

反而諗吓美軍點揀人仲好
真係成支美軍海陸空,搵個冷靜聽話嘅都冇?
第二集好似有講過佢係intelligent 雖然而家完全睇唔出
痴線 當街殺人 整臭美隊個朵
係JW心中佢地只係CA既sidekick
睇慣cctvb? 洗唔洗拍埋佢打果下先明?
搵唔到線索
所以跟踨Sam同Bucky
呢下都醒
可能特登攪衰埋Sam個計劃黎俾自己出頭
有仇報仇姐有咩問題
美隊同ironman隻揪單野無人睇到就叫worthy
都有可能 始終做左cap第一單大case
佢都唔想柒既
美隊自從同ironman缺裂已經無光環
係焗住和好先好返d
jw好在係唔中意咪隻揪囉 明刀明槍
jw拎幾多榮耀先做到
steve係硬推上去再慢慢做象徵根本唔同
CA冇光環就唔洗搵條友做CA啦
光環咪就係美國要有個象徵
但無咩人知美隊同tony打個單
Death Stranding
所以我其實幾鐘意cap1 雖然好多人話悶
但睇住佢由個潺仔變到大隻佬個心路歷程
再到由比D現役軍人笑佢小丑到單拖拆左人地基地救返哂d人 比返其他人尊重
我覺得呢d位都好正
cap1係正呀
cap2係昇華
cap3就睇到美隊私心
endgame就大愛和好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞