【Disney+】The Falcon and the Winter Soldier 劇透討論區(3)

1001 回覆
20 Like 6 Dislike
唔係
cap2就應該係政府野?
果陣要爆入d設施至拎到
cap2 唔係
AOU好似講過一句stark負責晒avenger嘅tech同fund,所以第二套falcon suit開始係stark tech
劇呢套應該都係沿用返嗰套嚟改
咁應該係有red wing開始就係stark tech
係慘
但如果佢真係想為老友報仇同為國著想
唔應該殺人反而要捉條友番去問班反派下落

佢做錯咗決定
Cap有無高科技裝?
AOU咪有磁吸盾
可能老嘢中意old fashion用返傳統皮帶
唔記得邊套戲個盾識自己飛返嚟
追緊第3集
兩條友信zemo搵佢幫手 有無咁弱智呀
但我記得civil war有一幕tony一下打咗個盾落街,cap個樣好無奈咁望住佢跌
Bucky用下力一拳打落jw個鐵盾應該就凹哂
淨係AoU用過Magnetised Shield
Ws 會唔會做 falcon 姐夫?
一下打爆啦
Red skull用血肉之軀打都凹,Bucky用機械手真係一下打爆
睇完頭5集
都係唔好咁期待Bucky嘅表現
Bucky 最精彩表現係Winter Soldier殺咗日本人果段flashback
漫畫新falcon(Joaquin Torres)應該有redwing(真係一隻隼)嘅基因﹐希望新falcon會有少少跟返呢個劇情。可能直接叫做redwing(?)因為sam畀佢對翼係紅色同埋係sam嘅助手﹐定唔知有咩基因唔知點整到佢有啲能力

希望佢最後唔會係普通人啦
再證明做壞人勁d
MCU Sam都變咗普通人啦
我驚個盾連JW自己一拳都擋唔到
飛得大力d都散晒
真係對bucky 表現幾失望
以為佢叫wakanda整埋套white wolf 俾自己
點知又係為他人作嫁衣裳

洗白唔等於要變弱架...
今集仲打到漏曬電,渣過蘇聯貨咁多,係咪wakanda 為報仇陰佢
養生左幾年
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞