【Disney+】The Falcon and the Winter Soldier 劇透討論區(3)

1001 回覆
20 Like 6 Dislike
bucky追巴士
thor族人朋友比人屠殺都拎得起啦
死個bucky算係咩
Hela揸爆槌同worthiness冇關喎,佢係擋住咗個槌
以為Bucky會答I can do this all day
個槌都可以壓制thanos少少,但比hela揸爆
hela好打過thanos啦
我覺得 Zemo 係 Phase 5/6 會有多啲戲份,
前排有洩漏話 Marvel 有意出 Thunderbolt Initiative。
我唸 JW Zemo Red hulk taskmaster 都會係入面
其實奧丁落嘅魔法係點定義?
剩係知報仇殺生同懶散都肯定可以拎得起。
thor族人朋友比人屠殺都拎得起啦
死個bucky算係咩
其實Odin 魔法有冇咁勁 勁到可以拎唔起
但比hela 一野渣爆 cls
Hela揸爆槌同worthiness冇關喎,佢係擋住咗個槌
個槌都可以壓制thanos少少,但比hela揸爆

其實endgame避左樣野
雷神應該直接試吓用個鎚放喺Thanos心口,令佢起唔倒身。不過Thanos拎得起都唔奇。
無如果
Thanos拎到斧頭應該拎到個鎚啦
個戰斧冇魔法封印架
人人都拎得
同埋拎到雷鎚唔代表d咩
個鎚無你諗咁勁
Odin覺得你worthy咪worthy囉
咁點解Cap叫個鎚返嚟嗰陣飛咗把斧過嚟
勁唔勁一回事
俾佢pin down咗拎唔走就郁唔到一係炸咗個地佢或者teleport
Possess the power of Thor
都話呢套好大機會續
disney有錢唔會唔搵,拍到唔會唔拍

https://www.facebook.com/585266154852689/posts/3956647111047893/
真正勁ge係Thor
Odin咪串過佢個仔係God of Thunder唔係God of Hammer

不過Odin落咒時有講話worthy 的話就有有埋Thor ge能力
非漫畫撚
有問題想請問
其實係咪就算WS同依家班友包括新隊長隊左血清 能力都仲係隊長之下?
因為係得隊長打完血清會變埋大隻
同埋佢係隊好多枝加受個箱刺激?
少有漫威post啲人應你都廢撚事
你係得既
返過去捉返佢返黎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞