【Disney+】The Falcon and the Winter Soldier 劇透討論區(3)

1001 回覆
20 Like 6 Dislike
本身話諗住出喺Black Widow
話時話睇到後半part Sam自己練飛盾有啲奇怪
自己練好多時都接唔到

但前少少同Winter Soldier喺森林果時就次次都接到
第1集講果d PR野嚟
咩3個章冇用架

果陣第1集出完,我都喺post問點解搵個下爬唔似,樣唔似嘅人做美隊。
然後一班人就話美國政府只要象徵(咁其實一樣唔合理,就係象徵至要樣似)
咁而家問題更進一步
好明顯John都唔係一個以美國形象為第一優先嘅人,所以至問點解揀呢條友。

如果你話劇情係寫John為左保護美國政府形象而暗中不擇手段做仆街野,咁反而合理解釋到點解美國政府搵佢做。

但而家相反,咁成件件事就好怪。
上集有人話Zemo比Sharon更可信
睇嚟無講錯
都已經唔關型唔型事...
CA2入面隻metal arm已經大力到可以壓住Steve嚟打
反而隻vibranium arm唔夠JW大力,連盾都搶唔嬴
做咗WS咁耐成百歲人都冇d technique
呢套劇真係浪費晒Bucky呢個角色
速度好明顯唔同咗
都算大明星
不過我諗要三十幾歲既巴打先熟佢
我講演員
有曬軍事記錄喎
仲諗住可以見到Bucky好似CA2咁型
5集都冇見到睇怕最後一集都冇
今集有啲唔知點講好接住上集打交又血盾,一開始三人互打,之後Bucky又走去殺Zemo

然後就開始演整船,練拋盾感覺有啲平淡就完咗
一啖沙糖一啖屎,上一集先似樣少少,今集又柒過
Bucky廢到
明明當年接撚住個盾咁撚型
基本上去到現代已經唔殺得人
依家對CA正確性要求太高
連steve都唔知幾耐無殺過人,次次都係打到對面訓底再call人黎捉犯
最好笑係戴果個紫色面具唔知做乜
作為Bucky fans都表示同意俾返之前型到爆嘅bucky我
fans service

可惜冇咗白人Nick
Bucky咁有經驗 2打1仲要換咗隻勁啲嘅手吹到比個啱啱做咗美國隊長嘅人打暈咗
Bucky邊有55波,佢未暈之前已經俾人當沙包咁掉
JW係強得太離譜,Sam full gear加Bucky都打唔嬴
鳩估下集after credits會係Zemo成功越獄
CA2係天台一下接盾型L到
依家全套劇都唔知做緊咩呢套最型嗰幕係第一集夢返WS 殺人
森林個陣明顯大家傳下波玩下
自己練真係大大力扔
Hydra train咗Bucky做WS咁耐,做過咁多mission,點會係普通軍人
咁計法如果Cap仲喺度,應該都打唔嬴Walker
唔駛越獄Contessa招人form Thunderbolts
宜家都做到Bucky還Bucky, Winter Soldier還Winter Soldier咁
其實佢成套衫都好有問題,好似想特登提提你佢係一個baron
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞