【Disney+】The Falcon and the Winter Soldier 劇透討論區(3)

1001 回覆
20 Like 6 Dislike
啲血清根本就係廢
打左血清最勁既ca打Loki 打都打唔郁 被撚狗
最多蝦下啲普通人
一套mark46甲已經可以一打二
都唔明套劇啲反派以為執到寶咁 改變到個世界
是但派個勁既avenger黎捉佢地都可以即刻完
打唔贏Loki,我覺得純粹係Avenger1個導演矮化佢,佢成套戲都無表現,電影海報仲要企最後細細格明明civil war打Ironman war machine 都有來有往
其實血清落入一個有腦有戰鬥經驗嘅人手上係好危險,civil war入面Bucky 話 winter soldier 可以幾日就滲透同瓦解到一個國家
上一套又鬼咁死耐 9集有7集都悶到仆街 呢套咁好睇但得6集 仲有好多野未講
無錯,Mysterio就有大志啦,搶tony嘢
唔攞血清仲可以攞啲咩黎改變世界
Stark啲科技你估阿豬阿狗就攞得架啦咩
蟻俠我諗佢地連聽都未聽過
黑豹佢地更加唔會識點入手
其他個啲唔係神就玩超能力或者魔法更加唔駛諗
根本成個avenger就係得隊長既血清就最貼地最易攞
啲血清根本就係廢
打左血清最勁既ca打Loki 打都打唔郁 被撚狗
最多蝦下啲普通人
一套mark46甲已經可以一打二
都唔明套劇啲反派以為執到寶咁 改變到個世界
是但派個勁既avenger黎捉佢地都可以即刻完
唔攞血清仲可以攞啲咩黎改變世界
Stark啲科技你估阿豬阿狗就攞得架啦咩
蟻俠我諗佢地連聽都未聽過
黑豹佢地更加唔會識點入手
其他個啲唔係神就玩超能力或者魔法更加唔駛諗
根本成個avenger就係得隊長既血清就最貼地最易攞

荷蘭仔話…
蜘蛛仔同tony係咩關係先得架
佢係阿豬阿狗咩
同埋都要副眼鏡先用到stark啲野
Mysterio都要攞副眼鏡先騎劫到
咁班友又點會知呢樣野先得架
最多咪知蜘蛛仔係邊一個
咪就係講果班前員工,成棚幕後都係名都唔記得嘅阿豬阿狗。

理論上一個強化人可以赤手兇拳打死晒佢地,讀書真係好緊要。
其實我真係有啲想睇果幾位ws點勁法
不過算啦,真係出又會點合作打boss
serum一傳十十傳百就好難講
可惜好多所謂marvel fans係睇誇張同大波
John Walker特登寫到咁撚仆街,想問吓漫畫係咪都係咁

Zemo真係無得頂,有理念有行動力,血清話踩就踩、科學家話射死就射死
Cap有盾擋咪有解
下集Cameo鳩估

據資料所講,呢個人物係未出現過MCU, 不過係漫畫存在既角色,大家估係邊個

Wolverine
MODOK
Punisher
希望唔係yelena
套戲未上觀眾未必知佢乜水
打extremis好過
諗諗下可能係支氣
Mephisto
咁係裝備問題姐你有高防杉/裝備咪有解囉
Cap個盾乜都擋到咁濟啦
成個MCU得Thanos識攻佢對腳
有黑豹件杉仲勁添
蜘蛛仔都識打腳
繼續估
Deadpool
Loki話曬都係神族
其實係電影矮化咗Loki堂堂法師玩雙刀火雞
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞