【Disney+】The Falcon and the Winter Soldier 劇透討論區(3)

1001 回覆
20 Like 6 Dislike
其實個到又唔怪得steve既 代入番佢都難做 兩個都係best fd 但見tony個下真係想攞命咁濟唔通佢由得tony殺左bucky咩
我好欣賞佢堅持自己既理念 由其係佢唔屈服係政權之下 寧願做逃犯佢都想捍衛自由唔簽份野 好撚吸引同埋最後都救哂d人出黎一齊走佬 型撚到震
Battlestar食一拳就死撚咗
證明以前BW, Sam, Sharon嗰啲人勁撚到
食Winter Soilder咁多下都冇事
致命傷應該係撞爆柱個下
冇乜表現就死撚咗
仲要一拳就ByeBye
今集個劇本好吖!
對白唔駛多但精就得,全集冇廢話。
MCU 既話Steve可以點做返?
美國隊長執行任務持槍其實幾badass
果敵人吊左出聲 知佢打左啦
第一集先講話Sam blip之後做job嗰陣空軍啲人搞過red wing
做US Agent之後入過Avengers
不過衰脾氣差
點背棄自己理念
邊個黎
其實係個編劇寫得差
最開始話唔係想代替Steve 只係想做好新CA
Steve擋grenade 佢直頭擋過4次
更衣室嗰幕仲懷疑緊自己勝唔勝任到

下一集已經跳到去叫sam fuck off (劇中先過左一陣)

再之後已經跳到去問人唔撚識我? (換左人?)

今集仲衝動到殺埋人 而唔係留活口逼供 / 走去追其他人
(但佢設定明明係一個經驗士兵黎)
連放走zemo都忍到 會忍唔到剩低嗰幾分鍾?
為左咁短集數講sam值得做新CA
逼佢做醜人同sam做對比 仲要極速唔合理咁黑化
都未講條女啲歪理殺無辜既人
佢根本係另一個zemo
只不過係細路 咁就有免死金牌?
SAM咁都仲可以死撐可以溝通

呢段令我諗起wandavision
個黑妹講啲居民唔會明wanda為佢地犧牲左啲咩
一樣咁on9
我好慘 所以我對你做既慘事 就當打個和啦
我地大家都係受害者
咁佢本身都係bargain咗10分鐘黎試下姐
口遁搞得掂就最好啦
得返兩集好似仲有好多野交待
真心無第二季

會唔會出口術
the falcon and the winter solider 無第二季
但係就有the captain america and white wolf
The Bucky and the Sam
The Falcon aka Sam Wilson and the Winter Soldier aka Bucky Barnes
所以MCU寫某幾個villain寫得特別好
Loki, Zemo, Mysterio, Killmonger
呢幾個比較有血有肉有故事
當然演員揀得好都好緊要
你明知佢地係反派但又唔會太討厭佢地
you are free

呢幕好touching
好慘
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞